Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ρύθμιση – ανάσα για το Δήμο Σερβίων –Βελβεντού – 1,98 εκ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη!

Από το kozanimedia.gr
Στη χρηματοδότηση του ποσού των 1.98 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, προκειμένου να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε ιδιώτες, θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά ποσό, ύψους 393,6 εκατ. ευρώ, θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 101 Δήμους της χώρας, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Στην περίπτωση που χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, ξεχρεώνει οριστικά τα χρέη προς τρίτους, προμηθευτές, εργολάβους, καθώς, όπως είχε αναφέρει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απομένουν 2 εκ. ευρώ από τα 5.5 εκ. ευρώ που είχε χρέος ο Δήμος την 1/1/2010.

Μάλιστα , όπως σημείωσε σε χθεσινό του ρεπορτάζ το aftodioikisi.gr: «Όπως είπε, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. (εκ των οποίων περίπου 255 εκατ. ευρώ σε 42 δήμους πριν από τα Χριστούγεννα). Σημειώνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ «δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Και τα οποία θα αυξήσουν το ποσό».
Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ. «Και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, και συμπλήρωσε: «Η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. Βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομικών, και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μιλάμε για iQ ραδικι. Και περιμένετε με τέτοιο επίπεδο να αλλάξει κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Και όμως με 1.980 χιλ. Ευρώ ο Δήμος δεν ξεχρεώνει τις οφειλές του, τις μειώνει κατά 75% περίπου. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος θα συνεχίσει να χρωστά τα ίδια χρήματα, απλά θα μετακυλιθει ένα κομμάτι απο τους ιδιώτες στο δημόσιο. Που βλέπετε ανάπτυξη; Που φαίνονται τα έργα; Πως είναι δυνατόν να βγαίνει ανακοίνωση για μείωση χρεών; Κρίμα !!!!!!!

Το Προφίλ μας