Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δήλωση Γιάννη Βλατής για την πρόταση δημιουργίας Κέντρου Κράτησης / Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη Βοΐου


«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, για την ίδρυση Κέντρου Κράτησης παράνομων αλλοδαπών στην περιοχή της Νεάπολης Βοΐου.
Η έκπληξη είναι, όχι επειδή διαφωνώ από θέσης αρχής με την ύπαρξη τέτοιων κέντρων, ούτε επειδή διακατέχομαι από ρατσιστικές αντιλήψεις. Είναι γιατί θεωρώ ότι τέτοιες αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής πρέπει να λαμβάνονται με περίσκεψη και πάντως μετά από ενημέρωση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους.

Ως εκπρόσωπος της κοινωνίας του νομού μας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ρωτήθηκα ή ενημερώθηκα από οποιονδήποτε για την υπόθεση αυτή. Δεν γνωρίζω δε, αν έγινε οποιαδήποτε διαδικασία ενημέρωσης άλλων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν θεσμοί και όργανα που λειτουργούν συντεταγμένα, καλώ την Κυβέρνηση πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει σε διάλογο με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καθώς και τ’ άλλα θεσμοθετημένα όργανα της περιφέρειας.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας