Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Όποιος μπορεί, κλέβει το ελληνικό κράτος δηλαδή τον εαυτό του

Η γιαγιά... απάτη
Εισέπραξε 713.794 ευρώ για επίδομα αναπηρίας
Μια γιαγιά... 100 χρονών(!) φέρεται αναμειγμένη στη μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη απάτη, ροκανίσματος δημόσιου χρήματος, από προνοιακά επιδόματα, που στήθηκε ποτέ στη χώρα - έργο του αγαπημένου ανιψιού της!

Σύμφωνα με την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας, η «δικαιούχος» εισέπραξε ως επίδομα αναπηρίας, συνολικά 713.794,32 ευρώ, με 326 επιταγές, το διάστημα από τον Σεπτέμβρη του 2001 μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2010.

Σε «θέση κλειδί»
Ο Γιώργος Ζ., ο «ανιψιός - απάτη», είχε για πάνω από 10 χρόνια «θέση κλειδί» στην οικονομική διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής.
Ηταν ο άνθρωπος που εξέδιδε ηλεκτρονικά τις καταστάσεις δικαιούχων επιδομάτων, αλλά και τις επιταγές για τους ανάπηρους. Μόνο, που μαζί με τις νόμιμες επιταγές, πρόσθετε κάθε φορά και μερικές για την υπέργηρη θεία του και έναν ακόμα δικό του άνθρωπο.
Ετσι, η κυρά Μαρία Βρ., που γεννήθηκε το 1912, εισέπραττε, μέσω εξουσιοδοτήσεων, σχεδόν κάθε μήνα περίπου 2.000 ευρώ και κάποιες φορές μαζεμένα πολλές χιλιάδες, από διαφορετικά υποκαταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας, την ίδια μέρα!
Συγκεκριμένα έχει εισπράξει ποσά από τα υποκαταστήματα Πλ. Αττικής, Ν. Ψυχικού, Χαλανδρίου, Ελληνορώσων, Χολαργού, Πλ. Συντάγματος, Πλ. Βάθη και Γαλατσίου. Μάλιστα ο Γιώργος Ζ. είχε συγχρόνως καταχωρίσει τη θεία του στους δικαιούχους και στους 4 τομείς Πρόνοιας της τ. Νομαρχίας Αθηνών!
Τέλος, ο Αριστείδης Τσ. το δίμηνο Αυγούστου -Σεπτέμβρη του 2010 εισέπραξε 18.000 ευρώ, με επιταγές, που εξασφάλιζε ο «ανιψιός - απάτη», χωρίς φυσικά να είναι δικαιούχος κάποιου επιδόματος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπεύθυνοι της απάτης (εκτός από τους υπουργούς) δεν καλύπτονται από πολιτικό άσυλο. Πρέπει άμεσα να δικαστούν.

Ανώνυμος είπε...

εσυ (εις) που το κλεβεις γιατι μιλας????

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σε είπε εσένα (12:29) πως οι υπουργοί δεν είναι υπευθυνοι της απάτης και δεν μπορούν να δικαστούν; Στο χέρι μας είναι να τους δικάσουμε....κι ας έχουν πολιτικό άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

Mar 26, 2012 08:15 AM
Γι’ αυτό θα μαλώσουνε; Μακάρι να δικαστούν και αυτοί αλλά ας ξεκινήσουμε με τους αυλικούς τους πρώτα που δεν καλύπτονται από το άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑνώνυμοςMar 26, 2012 05:56 AM
Σε ποιον (ποιους) απευθύνεσαι;

Ανώνυμος είπε...

στον προφανη (και το σοι του)

Το Προφίλ μας