Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Να ξέρουμε τι λέμε

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Το facebook ανήκει στη δημόσια σφαίρα. Με άλλα λόγια ότι γράφεται εκεί δεν ξεγράφεται και μας χαρακτηρίζει ως δημόσια γράφοντες. Οι ακραίες απόψεις, λοιπόν, που εκφράστηκαν εκεί (για χρωμοσαμπουάν και άλλα τέτοια) και μάλιστα από αυτοδιοικητικό της περιοχής είναι εξίσου επικίνδυνες με τις «κορώνες» της κάθε βουλευτή και δυστυχώς υπεύθυνης τομέα μεταναστευτικής πολιτικής,  που για δικούς της λόγους, καθαρά ψηφοθηρικούς (αφού εκλέγεται στην Α’ Αθηνών) επιθυμεί να ανοίξει πόλεμο μεταξύ Αθήνας και Κοζάνης.

Αυτό είναι διαχρονικά το πρόβλημα μας. Η λεγόμενη «ποδοσφαιροποίηση» των ζητημάτων και η εκφορά λόγου αντιθετικού με μόνο στόχο κάποιος να κερδίσει κάτι, ψήφους, εύνοια, χρήματα. Γίνεται μεγαλύτερο όταν ο λόγος αυτός βγαίνει από τα στόματα ανθρώπων που πολιτεύονται και καλώς ή κακώς επηρεάζουν και πολλούς άλλους.
Eτσι δημιουργείται η πόλωση και το κλίμα μίσους. Από τη μεταφορά ατυχών -ιδιαίτερα επιεικής χαρακτηρισμός- δηλώσεων, οι οποίες βάζουν φωτιά και δεν προσφέρουν απολύτως καμία υπηρεσία. Ας μη γελιόμαστε. Κανέναν δεν τον πήρε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε και για τους κατοίκους του Βοϊου. Αντίθετα, όλοι πλειοδοτούν αυτή τη στιγμή στον υπερ-πατριωτισμό που πουλάει, σπέρνοντας επικίνδυνους σπόρους μίσους, τους οποίους στη συνέχεια θα θερίσουμε ως κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες. Και σε αυτό το παιχνίδι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι από τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας βρέθηκαν περιπλανώμενοι στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας