Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή στον Διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την Κατάργηση του ΙΚΑ Πτολ/δας

Κύριε Διοικητά,
    Αφού ενημερωθήκαμε για τη νέα Διοικητική Διάρθρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι το νέο σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πτολ/δας. 
    Είμαστε υπέρ οποιωνδήποτε μεταρρυθμίσεων εφόσον αυτές είναι προς όφελος εργαζομένων και πολιτών, στην περίπτωση όμως του ΙΚΑ Πτολ/δας είναι μεγάλο λάθος η παραπάνω πρόταση και πρέπει να εξεταστεί άμεσα. 

    Η έντονη δυσαρέσκειά μας δεν οφείλεται στο ότι αφορά την πόλη μας αλλά υπάρχουν επίσημα στοιχεία και αριθμοί του Ιδρύματος που αποδεικνύουν ξεκάθαρα γιατί το ΙΚΑ Πτολ/δας πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.
    Οι συνταξιούχοι μας σήμερα ανέρχονται στους 3.152.
    Το τοπικό κατάστημα Πτολ/δας εξυπηρετεί ετησίως 100.000 ασφαλισμένους και εργοδότες.  (ενδεικτικά αναφέρουμε επίσημα στοιχεία του ΟΠΣ για το 2010 που αφορούν τις συναλλαγές του ΙΚΑ: Πτολ/δα 104.291, Κοζάνη 141.515, Αμύνταιο 27.380, Καστοριά 64.642, Φλώρινα 55.150, Σιάτιστα 15.382).
    Οι συνολικές εισπράξεις του ΙΚΑ Πτολ/δας ανέρχονται μηνιαίως στο ποσό των 1.500.000 ευρώ.
    Τέλος θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Υποκ. Πτολ/δας έχει δικό του οικόπεδο το οποίο στοίχισε στο ΙΚΑ 180.000.000 δραχμές και η μελέτη για την ανέγερσή του η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 500.000 ευρώ. (έχει κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία Πτολ/δας για την άδεια ανέγερσης κτιρίου.)
    Όπως αντιλαμβάνεστε οι λόγοι που συντρέχουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Πτολ/δας  είναι πολλοί και σημαντικοί.  Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε την περίπτωση της Πτολ/δας πριν προχωρήσετε σε μία άδικη και παράλογη απόφαση.


   Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας