Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στοιχημάτισαν 200 εκατομμύρια στον πρόωρο θάνατο 500 ανθρώπων !!!

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να αποζημιώσει 100% τους επενδυτές που θα επιθυμούσαν να αποσυρθούν από επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ξεσηκώσει κύματα αγανάκτησης στην κοινή γνώμη της Γερμανίας διότι προτείνει στους συμμετέχοντες να πλουτίσουν στοιχηματίζοντας στον πρόωρο θάνατο άλλων.
 Οι αποδόσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Kompass Life 3 εξαρτώνται από το προσδόκιμο ζωής μίας ομάδας 500 ανωνύμων προσώπων, τα οποία προσφέρονται εθελοντικά, στις ΗΠΑ. Όσο περισσότεροι θάνατοι επέρχονται το ταχύτερο, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη των επενδυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι θάνατοι του δείγματος προκύπτουν πολύ αργότερα από το προβλέψιμο, η τράπεζα «ενθυλακώνει» το στοίχημα.

Περίπου 10.000 επενδυτές, στην πλειονότητά τους μικροκαταθέτες, στη Γερμανία συμμετέχουν στο πρόγραμμα τούτο, που ξεκίνησε το 2007 και ήδη έχει έναν όγκο 200 εκατ. ευρώ.
Σε απάντηση της προσφυγής ενός επενδυτή, ο οποίος διαμαρτυρόταν διότι ενεγράφη χωρίς να γνωρίζει πραγματικά τους όρους της λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, ο μεσολαβητής της γερμανικής ομοσπονδίας ιδιωτικών τραπεζών (BdB) παραδέχθηκε πως το χρηματοοικονομικό τούτο προϊόν «δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί συμβατό με τις αξίες μας, ιδίως σε όσους ισχύουν στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», τόνιζε σε άρθρο του στις αρχές Φεβρουαρίου το περιοδικό Σπίγκελ.
Μολαταύτα, σύμφωνα με χρηματοοικονομικές πηγές, στις οποίες προσέφυγε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποστηρίζουν πως ορισμένοι μικροκαταθέτες εξέφρασαν παράπονα λιγότερο ηθικής φύσεως και περισσότερο για την ισχνή απόδοση του προγράμματος, η οποία ετησίως απέδιδε το 3% στο διάστημα 2009-2011.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας