Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Ευχαριστώ θερμά τον Αντ. Σαμαρά για τη σθεναρή υπεράσπιση του έργου του ΠΑΣΟΚ

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την Ελλάδα που αλλάζει, για το κούρεμα του χρέους, για την μείωση του επιτοκίου, για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους, για τα αναπτυξιακά προγράμματα, εμφανίζοντας όμως ως έργο δικό του κατηγορώντας το ΠαΣοΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια πήρε το λόγο και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: «Ευχαριστώ θερμά τον Αντώνη Σαμαρά για την σθεναρή υποστήριξη του έργου του Πασοκ και στη συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου» είπε συμπληρώνοντας και ορθώς πως «όλα αυτά που παρουσίασε ο Σαμαράς είναι το αποτέλεσμα του έργου μας τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια με την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Όλα αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς έγιναν από συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένες στιγμές»
Ο υπουργός οικονομικών τόνισε πως «ο βασικός λόγος που οι εταίροι μας ζητούν συνέχεια νέες δεσμεύσεις είναι ότι δεν πείθονται από τις παλινδρομήσεις του Σαμαρά» και συμπλήρωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται συνεχώς τους εταίρους αλλά «δεν ξέρει τι γνώμη έχουν οι εταίροι για τον κ. Σαμαρά»
«Η ύφεση ξεκίνησε το 2008 όπως είπε ο Σαμαράς, αλλά τότε ήταν μέλος της κυβέρνησης ο Σαμαράς» είπε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησε: «O πυροσβέστης έστω με τα λάθη του έχει όλη την ευθύνη για τη φωτιά και ο εμπρηστής δεν έχει καμία ευθύνη, κ Σαμαρά;»
«Έρχονται αυτοί της περιόδου της πιο κρίσιμης στιγμής της κρίσης για να σώσουν τη χώρα δίχως γνώση της ιστορικής ευθύνης» είπε.
Αναφορικά με τον έντονο προεκλογικό λόγο του κ. Σαμαράς και την παρουσίαση της ΝΔ ως την επόμενη κυβέρνηση είπε: «Ας κρατήσει την όρεξή του ο κ. Σαμαράς γιατί βλέπω πως δεν το ενδιαφέρει το πως κυβερνιέται η χώρα αλλά το πως θα κυβερνήσει» και συμπλήρωσε πως «ο κ. Σαμαράς έχει το όραμα της αυτοδυναμίας» χαρακτηρίζοντας παλαιοκομματική αντίληψη αλλά τόνισε πως «η δημοκρατία μας δεν είναι δημοκοπική»
Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την ομιλία του ζητώντας να «μην νιώθει ο Σαμαράς άσχημα που μετέχει σε αυτή την εθνική προσπάθεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας