Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κύκλωμα κατάφερε να εξαπατήσει ιερείς και να αρπάξει 81.000 ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε δύο επιτήδειους στην Πάτρα, ενώ αναζητούνται άλλοι δεκαεπτά, γιατί είχαν συστήσει κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα. Οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν από τους ιερείς περισσότερα από ογδόντα χιλιάδες ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψε πως το κύκλωμα είχε εξαπατήσει 15 παπάδες, σε Κρήτη, Κιλκίς, Άμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες είναι 32 και 29 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, οι οργανωτές και εκτελεστές της απάτης εντόπιζαν ιερείς και αφού επικοινωνούσαν μαζί τους και προσποιούνταν τους ιερείς, τους έλεγαν να καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμούς για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Κάπως έτσι κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη 81.071 ευρώ.
Σε έρευνα που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων και των συνεργών τους, Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα και δώδεκα βιβλιάρια καταθέσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας