Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μύρο από ροδέλαιο Βοΐου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί τη Σιάτιστα τον Οκτώβριο
Τη Σιάτιστα θα επισκεφτεί στις 24-26 Οκτωβρίου ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς έκανε αποδεκτή σχετική πρόσκληση που του επέδωσαν οι αρχές της περιοχής. Αντιπροσωπεία του δήμου Βοΐου και της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης με επικεφαλής τη δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου και τον μητροπολίτη κ. Παύλο, επισκέφτηκαν το Φανάρι το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου. Η δήμαρχος και ο μητροπολίτης επέδωσαν επισήμως σχετική πρόσκληση στον κ. Βαρθολομαίο για να επισκεφτεί το Βόιο.
Ο τελευταίος αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα επισκεφτεί την περιοχή στις 24-26 Οκτωβρίου 2011 ή στις 25-26 του ίδιου μήνα.
Το βέβαιο είναι ότι ο Παναγιότατος θα βρίσκεται στη Σιάτιστα στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και θα χοροστατήσει στη θεία λειτουργία του ομώνυμου Ιερού Ναού, πολιούχου της Σιάτιστας, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια.
Στην αποστολή συμμετείχε και ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος δώρισε στο πατριαρχείο ποσότητα ροδέλαιου από τον συνεταιρισμό του Βοΐου. Η δωρεά αυτή έχει ιδιαίτερη σημειολογική αξία, καθώς κάθε δέκα χρόνια στο οικουμενικό πατριαρχείο παρασκευάζεται το μύρο, το οποίο διανέμεται σε όλες τις εκκλησίες. Φέτος είναι η χρονιά παρασκευής του μύρου, το οποίο θα παρασκευαστεί με ροδέλαιο Βοΐου. Επίσης, η δήμαρχος Π. Ορφανίδου, προσέφερε στον οικουμενικό πατριάρχη ένα καλάθι με προϊόντα γης Βοΐου.
Στην πολυμελή αντιπροσωπεία του δήμου Βοΐου και της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, εκτός από τη δήμαρχο, τον μητροπολίτη και τον βουλευτή, συμμετείχαν οι: πρωτοσύγγελος Εφραίμ Τριανταφύλλου, ηγούμενος Στέφανος Λαμπρόπουλος, αντιδήμαρχος Θεόκλητος Γιώτης, αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Κοσματόπουλος, πρώην δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Τέρτη. Τα μέλη της αποστολής εκκλησιάστηκαν την Κυριακή 19 τρέχοντος στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους της κοινότητας Βεβεκίου, όπου χοροστάτησε ο κ. Βαρθολομαίος. Επίσης, ο πατριάρχης, παρέθεσε γεύμα στα μέλη της αντιπροσωπείας, το μεσημέρι του Σαββάτου στην πατριαρχική κατοικία. Ακόμη δέχτηκε σε ακρόαση τα μέλη της αντιπροσωπείας, με τα οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την οργάνωση της πατριαρχικής επίσκεψης στη Σιάτιστα.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέπτεται από χτες, αντιπροσωπεία του δήμου Καστοριάς και της μητρόπολης Καστοριάς. Την αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή της στον Παναγιότατο θα συνοδεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Α. Κοσματόπουλος, ο οποίος παρέμεινε γι’ αυτό το λόγο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η αντιπροσωπεία του δήμου Βοΐου και της μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης επέστρεψε προχτές Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας