Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στη στάση εργασίας της 29ης Φεβρουαρίου 2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αφού οι «πατέρες» του έθνους κυβέρνησαν τον τόπο με τον χειρότερο τρόπο, αφού παρέδωσαν στους εμπόρους των εθνών τους μόχθους μισού αιώνα που μαζεύτηκαν από τον ιδρώτα των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού έδωσαν βορά στους εργολάβους κάθε ικμάδα ανάπτυξης για τη χίμαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ξεπούλησαν στα μοναστήρια λίμνες, ποτάμια και οικοπεδικά φιλέτα, οδήγησαν τους Έλληνες εργαζόμενους στο Γολγοθά του Μνημονίου Ι και τώρα στο σταυρό μαρτυρίου του Μνημονίου ΙΙ.


Από αυτή τη Σταύρωση όμως, δεν προβλέπεται Ανάσταση για εμάς!

Πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίναγε η κάθοδος των σύγχρονων Ούννων στις χώρες του νότου και την Ελλάδα, η πλειοψηφία του λαού δε μπορούσε ούτε να φανταστεί, ούτε να δεχτεί εκείνα, για τα οποία με προφητικό τρόπο την προειδοποιούσε η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σήμερα πλέον βιώνουμε την πραγματικότητα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, την καθιέρωση της ατομικής διαπραγμάτευσης με τους μισθούς φιλοδωρήματα, τη ληστρική φοροεπιδρομή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δήμευση ακόμη και εκείνων των ισχνών περιουσιακών στοιχείων των εργαζόμενων, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Το επόμενο μέτρο που θα νομοθετήσουν οι Γκαουλάιτερ της Φράου Μέρκελ στο ανοιχτό “στρατόπεδο συγκέντρωσης” «H ΕΛΛΑΣ», θα είναι το ωράριο εργασίας που θα αρχίζει με την  ανατολή του ηλίου και θα λήγει με τη δύση του!

Μέχρι σήμερα αυτά τα δύο μνημονιακά χρόνια, δεν έχουν αγγίξει τους φοροφυγάδες, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους εργολάβους που κολυμπήσανε στο χρήμα των μεγάλων έργων, δεν κόψανε ούτε μία σπατάλη και το σημαντικότερο, επί της ουσίας δε μείωσαν ούτε κατά ένα λεπτό τις αμοιβές των αιρετών αρχόντων τόσο του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, όσο και του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων. Όταν καλείται η ελληνική οικογένεια να ζήσει με 300 και 400 ευρώ, τα κοινοβουλευτικά κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος, αρνήθηκαν να μειώσουν έστω και ελάχιστα την κρατική χρηματοδότησή τους!

Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν γίνει είλωτες για την ευημερία των Γερμανών, των Ολλανδών και των Σκανδιναβών.

Ο εθνικός μας πλούτος κατευθύνθηκε και κατευθύνεται ακόμη στα εργοστάσια της βορειοευρωπαϊκής στρατιωτικής βιομηχανίας. Αφού μας «ήπιαν το αίμα» σα βδέλλες και μας έστυψαν σα λεμονόκουπες, τώρα μας πετάνε στο σκουπιδοτενεκέ του καπιταλισμού, για να μας τιμωρήσουν που χοντρύναμε το πορτοφόλι τους και φροντίσαμε για την καλοπέρασή τους.

Μας πήραν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί, μα δε θα πάρουν και την  αξιοπρέπειά μας!

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική υποδούλωσης των εργαζόμενων που με πρόσχημα τη χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες πολιτικοί υπηρετούν πιστά, ικανοποιώντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας