Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο Θωμάς Μαύρος μιλά για το θρήνο της 8ης Φεβρουαρίου του 1981

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα παίζαμε σε ένα γήπεδο που στο τέλος θα βαφόταν με αίμα αθώων φιλάθλων», αναφέρει στο newsbeast.gr ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Θωμάς Μαύρος.

«Σοκαριστήκαμε. Γίναμε κομμάτια στο άκουσμα των νεκρών οπαδών» λέει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που στις 8 Φεβρουαρίου 1981 αγωνιζόταν με τους κιτρινόμαυρους εναντίον των ερυθρολεύκων στο Καραϊσκάκη.

«Είχα επιστρέψει στο σπίτι μου και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα. Στο Καραϊσκάκη δεν κατάλαβα τίποτα. Είχαμε συντριβεί και βιαζόμασταν όλοι να φύγουμε. Στο γήπεδο τότε επικρατούσε πανικός. Το στάδιο παραληρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μόνο που στο τέλος ήρθε η τραγωδία. Οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται», σημειώνει.
Και προσθέτει ότι δεν πήγε στο νοσοκομείο για να δει τι είχε συμβεί όμως ενημερωνόταν διαρκώς από την τηλεόραση για την τραγωδία που είχε προηγηθεί.

«Ο χρόνος έχει αποδειχτεί ότι είναι ο καλύτερος γιατρός. Επηρεαστήκαμε πάρα πολύ αυτό που είχε συμβεί στις κερκίδες του γηπέδου, όμως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να παίζουμε. Ήμασταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έπρεπε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, τονίζει.

Για να καταλήξει: «Δεν ήταν στην αρμοδιότητά μας να ζητήσουμε ευθύνες. Εμείς έπρεπε -και το κάναμε- να συμπαρασταθούμε στις οικογένειες των θυμάτων. Οι αρμοδιότητες για την τραγωδία είναι ευθύνη άλλων».
www.newsbeast.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οτι εισαι ΑΕΚ δεν χρειάζεται να το δείχνεις.Τα προβλήματα είναι πολλά σήμερα και δεν κάνετε τίποτα.Μόνο το ΠΑΣΟΚ να είναι καλά και αυτό να προβάλλεται.Αυτή είναι η δουλειά σας!

Το Προφίλ μας