Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Όλοι οι κομμουνιστές στη Θεσσαλονίκη...

Τα Βαλκανικά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα συνεδριάζουν στην πρωτεύουσας της Μακεδονίας...
Με την συμμετοχή 10 κομμάτων από 8 χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ελλάδα) πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από... χώρες των Βαλκανίων με θέμα «Οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «καπιταλιστική κρίση», τονίζοντας ότι για το κόμμα αυτή εκφράζει την όξυνση της βασικής αντίθεσης ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και της εργασίας και στην ατομική, καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

«Οι θέσεις που αποδίδουν τις αιτίες της κρίσης σε διαχειριστικές πολιτικές, ενοχοποιώντας αποκλειστικά τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση είναι εξωπραγματικές και επικίνδυνες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρίνος επισήμανε την ανάγκη τα κομμουνιστικά κόμματα στην περιοχή να αναμετρηθούν «με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που προσποιούνται τους «φίλους του λαού» και δουλεύουν συστηματικά για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στους στόχους του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, όπως κάνει ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

Ο γραμματέας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, Μπράνκο Κιτάνοβιτς τόνισε ότι τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη των Βαλκανίων έχουν μετατραπεί σε προτεκτοράτα όπου οι κυβερνήσεις δεν έχουν μια δικιά τους ανεξάρτητη πολιτική.

Ο Μίντσο Μίντσεφ, μέλος της γραμματείας του Κόμματος Βουλγάρων Κομμουνιστών, ανέφερε ότι η συνάντηση είναι πολύ σημαντική: «Τη διεθνιστική μας τάση την έχουμε αποδείξει στο διάβα των χρόνων και πάλι δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε τους λαούς των Βαλκανίων να βυθιστούν στις εθνικιστικές αντιπαραθέσεις και στους πολέμους. Το μέλλον των Βαλκανίων θα πρέπει να βρίσκεται στη ενότητα των λαών και των χωρών», υπογράμμισε.
newsbeast.gr

3 σχόλια:

Frezia είπε...

Μακάρι οι συναντήσεις αυτές να γίνονται συχνά!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι και κουμουνιστές σαν κι αυτούς που κρέμασε ο Λαός στο δρόμο, μετά το 89?

Ανώνυμος είπε...

O KOYMOYNISMOS EHI APOTIHI PANTOY KRIMA S AYTOYS POY PISTEYAN KAI PISTEYOYN TOYS PSEYTES ARHIGOYS KAI DOSAN KAI DINOYN APO TIN ZOI TOYS.SAN IDEA EINAI KALI ALLA EINAI OYTOPIA.KLASIKO PARADIGMA H KINA. MIA HORA KOYMOYNISTIKI ME TOSES KINONIKES ANISOTITES SISOREYI PLOYTO KAI OI ERGATES TIS PETHENOYN STA ORIHIA HORIS ONOMA H ARITHMO ESTO. GIRISTE STI LITHI KIRIOI EKI ANIKETE.

Το Προφίλ μας