Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αποχώρησε η ΔΑΚΕ Ένωση από την ενημέρωση Ζερβού

Την Πέμπτη στις 19/01-2011 η ΓΕΝΟΠ κατόπιν πρόσκλησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, κάλεσε τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και τα προεδρεία των εργατικών κέντρων, για μια ενημέρωση πάνω στα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση, στο ξενοδοχείο Παντελίδης.
Την εισήγηση του Διευθύνοντος  συμβούλου προλόγισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  συνάδελφος κος. Φωτόπουλος. Στην ατζέντα ο κος  Ζερβός θέλησε να μιλήσει πρώτα για τα σενάρια της απελευθέρωσης του 40% της ισχύος που παράγεται  από λιγνιτικές μονάδες καθώς και για τις <<λύσεις>> που πρότεινε  η Ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με παρέμβασή της η ΔΑΚΕ λιγνιτικού κέντρου ζήτησε από τον κ. Ζερβό να μην  συζητήσει καθόλου το θέμα αφού υπάρχει απόφαση της  ΓΕΝΟΠ, η οποία ρητά αναφέρει ότι δεν δεχόμαστε καμιά παραχώρηση και καμιά ανταλλαγή και ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί αυτού του θέματος  μέσα σε χαλαρό κλίμα ( όπως ήταν το χθεσινό) δημιουργεί λάθος εντυπώσεις  και εισάγεται εκ του πονηρού.
Μετά την άρνηση του κ. Ζερβού, η  ΔΑΚΕ λιγνιτικού κέντρου (αποτελούμενη από τα σωματεία ΕΝΩΣΗ – ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ) αποχώρησε από την ενημερωτική σύσκεψη τονίζοντας  ότι  δεν είναι αντίθετη ως προς την ενημέρωση, κάθε άλλο μάλιστα, αφού θέση της  ΔΑΚΕ είναι  ότι ενημερωμένος εργαζόμενος είναι υπεύθυνος εργαζόμενος.
Ο κος Ζερβός επισκέπτεται την περιοχή  μας,  γιατί σήμερα Πέμπτη 20 -1-2011 ο κος. Παπανδρέου  θα ανακοινώσει την κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου στην περιοχή.
Στο λεκανοπέδιο της Δ. Μακεδονίας όμως, ο γολγοθάς συνεχίζεται και η ανεργία καλπάζει λαμβάνοντας εκρηκτικές διαστάσεις. Το εισόδημα των εργαζόμενων απομυζάται πιο πολύ από την ακρίβεια, η οποία λόγω των άμεσων φόρων αλλά και του αδύναμου θεσμικού πλαισίου προάσπισης του ανταγωνισμού λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει νομοθετήσει  και υιοθετήσει τα σκληρότερα μέτρα που έχουν ποτέ παρθεί από καθίδρυσης του Ελληνικού κράτους καθ’ υπόδειξη των επιταγών της Τρόικας. Οι εργαζόμενοι  βιώνουν την μεγαλύτερη ανασφάλεια που ένιωσαν από την μεταπολίτευση και μετά, με περικοπές μισθών και συντάξεων με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τον εφιάλτη της ανεργίας να απειλεί κάθε Ελληνική οικογένεια.
Η ΔΑΚΕ –ΕΝΩΣΗ απευθυνόμενη σε κάθε ένα εργαζόμενο ξεχωριστά  τονίζει ότι σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να μην επιτρέψουμε να κλέψουν τις ζωές μας να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας οδήγηση στην εξαθλίωση και την κακομοιριά. Μας το επιβάλει  η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις νεότερες γενιές εργαζομένων και απέναντι στα παιδιά μας.
Καλείστε όλοι μαζί σήμερα Πέμπτης 20 /01/11 και ώρα 5 εργαζόμενοι και πολίτες  της Κοζάνης,της Πτολεμαίδος και  της Φλώρινας να παρευρεθείτε στην παρουσία διαμαρτυρία στην αίθουσα τέχνης Κοζάνης, το απόγευμα της Πέμπτης 20 /01/11 και ώρα 5 στην παρουσία του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. 
                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΑΚΕ -ΔΕΗ ΕΝΩΣΗ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας