Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

2 στους 3 Ρώσους ζητούν να ενταφιαστεί η σορός του Β. Ι. Λένιν...

Τα δύο τρίτα των Ρώσων θέλουν να απομακρυνθεί η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν από το μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία και να ενταφιαστεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το κυβερνόν κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η...
σφυγμομέτρηση έγινε αφότου ο Ανατόλι Μεντίνσκι, βουλευτής και ανώτατο στέλεχος του κόμματος, είπε ότι έφτασε η ώρα να ταφεί ο Λένιν δίπλα στη μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, όπως ήταν και η επιθυμία του ίδιου του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης.
«Ο Λένιν είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε πολιτικό επίπεδο και η παρουσία του ως κεντρική φιγούρα σε μια νεκρόπολη στην καρδιά της Μόσχας είναι καθαρός παραλογισμός» είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος.

Η ιδέα να απομακρυνθεί η ταριχευμένη σορός του Λένιν από το μαυσωλείο επανέρχεται τακτικά στη Ρωσία. Η σορός είναι τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο φέρετρο και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ομοίωμα από κερί. Ο Λένιν, που πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924, χαίρει ακόμη ιδιαίτερου σεβασμού από τους Ρώσους που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας