Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό το έθιμο της Λουκανικοφαγίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 το έθιμο της Λουκανικοφαγίας, το οποίο όπως κάθε χρόνο γιορτάστηκε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου, στο ομώνυμο εκκλησάκι στους πρόποδες των Πιερίων. Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο χώρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τοπικά λουκάνικα και το κρασί καθώς και τη φιλοξενία των κατοίκων του Βελβεντού, σε μια σχεδόν ανοιξιάτικη μέρα, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς και θέας περιβάλλον.
Η ΑΣΤΙΚΉ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
«Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού»,
η οποία είχε την ευθύνη της φετινής οργάνωσης ευχαριστεί όλους όσους επέλεξαν αυτή τη μέρα να βρεθούν κοντά μας και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση, τους εθελοντές και τις εθελόντριες του ΚΑΠΗ, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο ακούραστα συμμετέχουν και δίνουν το στίγμα της συνέχειας της παράδοσης, την ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ καθώς και τη ΝΕΟΛΑΙΑ του Βελβεντού.
Σε καιρούς κρίσιμους για τον τόπο μας συνεχίζουμε ενωμένοι, με κοινό στόχο την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, διατρανώνοντας με κάθε ευκαιρία το δίκαιο αίτημά μας και τη σταθερή μας βούληση να διατηρήσουμε όλα όσα θεωρούμε αυτονόητα.  

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗΝ,
ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΓΙΛΕΚΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥ
ΕΓΡΑΦΑΝ "ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ"
ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΟΖΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!
ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΡΙΑΛΙΤΙ!!!...

Γιώργος Φτάκας,Αιανή είπε...

Φιλοξενία υποδειγματική σε εγκαρδιότητα και απλοχεριά!Εκτός αυτού,"μάγεμα η φύσις και όνειρο στην ομορφιά και χάρη"στα ηλιοφώτιστα εχθές πυκνόφυτα Πιέρια!!Απερίγραπτη η κοσμοσυρροή!Από τις ξεχωριστές εμπειρίες!
(Γιώργος Φτάκας,τέως καθηγητής στο Γ/σιο Βελβεντού,φίλος εξ Αιανής)

Ανώνυμος είπε...

Η εντύπωση, που σχηματίζει ενας επισκέπτης,οταν φτάσει σήμερα στο Βελβεντό, είναι οτι συναντά ενα αυτόνομο...κρατίδιο! Οι ανθρωποι λειτουργικοί και παραγωγικοί σε πολλά επίπεδα.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται οτι εκεί, δεν αναγνωρίζουν την εκπροσώπηση τους στο νέο δήμο Σερβίων-Βελβεντού στην ''τοπική τους κοινότητα'', που λένε, οτι εξελέγει με το 1%!!Αντίθετα θεωρούν ισότιμο συνομιλητή για όλα την ΜΚΟ Κοινωνία των Πολιτών και οπως είπε χτές ο κ Στεργίου στην ΕΡΑ Κοζάνης, η ΜΚΟ εκπροσωπεί ολη την κοινωνία του Βελβεντού και απαρθιμεί 2500 ατομα...(μαλιστα ο κ Στεργίου είπε οτι επέστρεψε και στην εργασία του...στην Κοζάνη)!
Αρνητική εντύπωση για τον επισκέπτη στο Βελβεντό, είναι και το γεγονός οτι κάποιοι αντιμετωπίζουν τον ορισθέντα Αντιδήμαρχο κ Λαζαριώτη ειρωνικά, τον αποκαλούν...Αντιβασιλέα!!!
Είναι εμφανές, οτι ο επισκέπτης στο Βελβεντό θα συναντήσει την φιλοξενία των κατοίκων και την παραδοξότητα ποιός πραγματικά διοικεί την πόλη αυτή...

Ανώνυμος είπε...

ANTIVASILEA????
ALLO KAI TOYTO!!!
AYTA NA VLEPEIS KWNSTANTOPOYLE.TO POLY TO XAIDEMA VLAPTEI!
ANTIVASILEA!!!!
XAXAXAXAXAXAXA!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ. Μακρυγιάννη συναλλάσσεστε με τον τέως Δήμαρχο και πληρώνετε εσείς τους υπαλλήλους του Δήμου; Μήπως ορθά έκρινε ο λαός και δεν σας εξέλεξε; Για ποιο λόγο χρήματα μισθών που είχε παρακρατήσει ο τέως Δήμαρχος παράνομα δίδονται στους υπαλλήλους από τα δικά σας χέρια; Γιατί οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» πήραν το υπόλοιπο των μισθών τους αντί από τον κ.Κοκολιό από εσάς μετά από προτροπή του κ.Κοκολιού;

Τελικά, ήξερε ο λαός. Αυτοί που δεν σας ψήφησαν κάτι θα ήξεραν παραπάνω!! Ευτυχώς γλιτώσαμε!! Μήπως υπάρχει και συνέχεια?

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΟ από λουκανικογιορτή Βελβεντού και όχι μόνο στο: http://www.mikrovalto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=439:2011-01-19-00-21-39&catid=34&Itemid=194

Ανώνυμος είπε...

Χθες ήταν πολύ όμορφα στον Αη-Θανάση! Ο καιρός ιδανικός, λες και ήταν παραγγελιά! Οι Βελβεντινοί αποδείξαμε ότι μπορούμε, πάλι με εθελοντισμό, πάλι με προσωπικό κόπο, πάλι με διάθεση του προσωπικού χρόνου. Για να τηρηθεί και να συνεχιστεί το πανέμορφο έθιμο. Κι έτσι έγινε. Με παρούσα τη νεολαία, με τα πανό του αγώνα, με την Κοινωνία των Πολιτών, με την Κίνηση γυναικών, με το ΚΑΠΗ... με λίγα λόγια με όλους αυτούς που εδώ και χρόνια δημιούργησαν όλο αυτό που λέγεται "Αη-Θανάσης", όλο αυτό που λέγεται Βελβεντό. Μεγάλη η προσέλευση κόσμου, που έμειναν κατευχαριστημένοι δια της φιλοξενίας. Και τ'χρόν' με υγεία!!!
-Ο καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

TELIKO SYMPERASMA!!!!!!!!!!!!!TO VELVENTO GIA MERIKOUS GRAFIKOUS!!!!! AUTONOMO KAI EPI TIS OUSIAS STON KALIKRATIKO DIMO SERVION <<>>

Ανώνυμος είπε...

3:41 κάτσε ρε φίλε εσύ θα μας τρελάνεις.το ότι δηλαδή ψήσατε και 20 ταψιά λουκάνικα και έκαναν και κάποιες ετοιμασίες οι νοικοκυρές αυτό αποδεικνίει το πνεύμα εθελοντισμού και διάθεσης των βελβεντινών?σε όλα τα χωρια υπαρχουν αντίστοιχα έθιμα και με πολύ περισότερο κόσμο να τα επισκέπτεται.το πνεύμα εθελοντισμού και διάθεσης να το δείξετε εκεί που πρέπει και θα έχει προοπτική για όλους μας σε αυτό τον τόπο πραγμα που εγώ προσωπικά δεν το βλέπω από τις κινήσεις σας σαν κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

me liga logia 3:51 to velvento einai to tsifliki tou ekproswpou tis mko stergiou kai loipwn.telika zoume se alles epoxes pigainoume pisw kati dekaeties.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΚΟ Βελβεντού, Κοινωνία των Πολιτών, που θέλει να είναι ο κύριος συνομιλητής του νέου δημάρχου, γιατί δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού στην αίθουσα συνεδριασεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σερβίων;
Eστω και σαν...ακροατής;
Τόσοι πολίτες πάνε και παρακολουθούν τις συνεδριάσεις Δ.Σ, γιατί να μην παρίσταται και η ηγεσία της ΜΚΟ Βελβεντού;
--- Μήπως αισθάνονται αμηχανία, αν παραστούν;

Ανώνυμος είπε...

4:04 Η κοινωνία του Βελβεντού ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ! Έχει δώσει τα διεπιστευτήριά της εδώ και αρκετές δεκαετίες επί του θέματος, ΜΕ ΕΡΓΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ! Αν δεν σ'αρέσει δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει.
-Ο καλαμάρης-

ΜΚΟ είπε...

Σιγά 4.12, δύο συνεδριάσεις έγιναν και εσύ δεν ήσουν παρών ενώ μέλη της ΜΚΟ ήταν. Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος Στεργίου Μ. έκανε ερωτήσεις και προτάσεις επί τρίλεπτο. Αν εσύ είσαι απών, να μη μιλάς για του παρόντες. Όσο για τις προτάσεις οι κ.κ. δήμαρχος και επικεφαλείς της αντιπολίτευσης τις αναμένουν με ενδιαφέρον όπως αυτές που άκουσαν χθες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πίσω από μεγάλα και ωραία λόγια κρύβονται συνήθως μικροί άνθρωποι. Μήπως πίσω από δυνατές και αυτόνομες κοινωνίες κρύβονται μικρές? Μου φαίνεται ότι αυτό που πραγματικά είναι ότι δείχνει, φαίνεται και λέει σε αντίθεση με τους ανθρώπους είναι η φύση!

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ..ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ!!!..
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑϋΜΕΝΕ ΜΟΥ!!!...
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ!!..

ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ!!..
ΦΟΡΕΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΛΕΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ"
ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ
ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ..ΚΙ ΕΧΑΦΤΑΝ!!!...
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ..
ΠΟΥ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟ ΕΘΙΜΟ??..
ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΝΑΤΕ ΤΟ ΤΑΝΑΤΕ...??..

ΒΡΕ ΟΥΣΤ,.. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!..

Ανώνυμος είπε...

οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

Ανώνυμος είπε...

10:28
λες "ΣΙΓΑ ΤΑ..ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ!!!..", άρα για να λες ήρθες και δοκίμασες, άρα να φανταστώ ότι εσύ είσαι το "ΧΑΙΒΑΝΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΧΑΦΤΕ". Δεν πειράζει, λίγο ΣΟΥΡΩΤΗ και θα το χωνέψεις...
-Ο καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο γαιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Ανώνυμος είπε...

PRAGMATI O K. STERGIOY ITAN STIN SINEDRIASI TOY D.S SERBION. KE EKANE TIN PROTASI TO GRAFIO AGROTIKIS ANAPTIJIS NA GINI STO BELBENTO.MPRABO MANOLI ARXISES PLEON NA TO PERNIS APOFASI OTI ANIKIS STA SERBIA.

Ανώνυμος είπε...

Καθρεφτάκι!!!
-Ο καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

Μανώλη σε τι ατραπούς μας εβαλες;;;
Εχεις αναλογιστεί τις ευθύνες σου;;;;
Πως μπόρεσες και εβαλες στο περιθώριο μια κοινωνία που σου πρόσφερε τόσα;;;
Εμείς που πιστεύουμε οτι είναι πλέον λάθος ο τρόπος διεκδίκησης της ανεξαρτησίας, δεν αγαπάμε το Βελβεντό;;;
Γιατί;;;; γιατί;;;; γιατί;;; για μια καρέκλα και τέσσερα σκαμπώ;;;

Ανώνυμος είπε...

Στα σκαμπό δεν χωράνε οι τεμπέληδες που με την αλαζονεία τους κατέστρεψαν το βελβεντό. ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕ. Ή ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Μερικές υποθετικές ερωτήσεις από τα παλιά που σιγά σιγά γίνονται πραγματικότητα

http://ai-vres.blogspot.com/2010/08/blog-post_6132.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 1.03
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ?
ΕΣΕΙΣ Λ.Σ.-ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ-ΨΑΡΡΑΣ-.......ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΣ "ΞΕΦΥΓΕ" ΚΑΙ ΣΑΣ "ΧΑΛΑΣΕ" ΤΟΝ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
ΑΚΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΥΡΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ!
ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

etsi einai ma8hmenoi file,mhn aganakteis.etsi exoyne ma8ei.h zwh toys einai mexri thn diastayrwsh.eksw apo ekei einai ola ypoanaptykta,tempelika kai opis8odromika,eipame aytoi einai xiliaaaaaades xronia mprosta!
;)

Το Προφίλ μας