Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τρεις μέρες κλειστά τα φαρμακεία της Κοζάνης- ποια φαρμακεία διημερεύουν/διανυκτερεύουν στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Λουκέτο» στα φαρμακεία τους βάζουν από σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν υποχωρήσουν σε κρίσιμα σημεία όπως η απελευθέρωση του ωραρίου και το πληθυσμιακό όριο. Αντιδρούν, με τον τρόπο αυτό, στο πολυνομοσχέδιο για το λεγόμενο «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων.


Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Στέργιος Βελονάς, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης: «Πήραμε ομόφωνη απόφαση να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις του Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, συμμετέχοντας στην απεργία από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή». Να σημειωθεί πως ανάλογη απόφαση έχουν πάρει οι φαρμακοποιοί και για τις τρεις ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, παραμένοντας κλειστά για τις ημέρες 26/27 και 28 Ιανουαρίου. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία, στα οποία σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου θα ενισχυθούν από δύο ακόμη φαρμακεία, για τις πρωινές ώρες. Ο ίδιο προσέθεσε πως γίνεται προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, για το λόγο αυτό θα λειτουργήσουν επιπλέον φαρμακεία, ενώ προσέθεσε πως «ενδεχομένως σε κάποια φαρμακεία να παρατηρηθούν ορισμένες ουρές, αναπόφευκτα, ωστόσο όποιος κόσμος δεν χρειάζεται απαραίτητα κάποιο φάρμακο, ενδεχομένως μπορεί να κάνει και λίγο υπομονή».
Στόχος των φαρμακοποιών δεν είναι η ταλαιπωρία του κοινού, σύμφωνα με τον ίδιο, αφού όπως προσθέτει: «Θέλουμε να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα που έχουμε με το υπουργείο, το οποίο πάει να μας αφανίσει». Ο ίδιος προσθέτει πως στον διάλογο που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Υπουργείου και φαρμακοποιών, το υπουργείο συνεχώς έβαζε στο «τραπέζι» και νέους όρους και άλλαζε τις απαιτήσεις του. «Όλα αυτά είναι ύποπτα, εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα» υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ παράλληλα αναφέρει πως το κύριο σημείο διαφωνίας είναι η πρόθεση του υπουργείου να άρει όλες τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Ο μόνος περιορισμός που αφήνει το Υπουργείο είναι το πληθυσμιακό, κριτήριο μειωμένο κάπως, από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους». Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αυτό απλά θα αυξήσει τον αριθμό των φαρμακείων, ενώ όλοι οι άλλοι περιορισμοί αίρονται. Παράλληλα ο ίδιος εκφράζει φόβους για το μέλλον των φαρμακείων: «Στο μέλλον θα μπορεί να ανοίξει φαρμακείο ο οποιοσδήποτε, παίρνοντας απλά ένα φαρμακοποιό υπάλληλο, πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης!».
Ένα άλλο σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών είναι η τροποποίηση του ωραρίου. Όπως σημειώνει σχετικά ο κ. Βελονάς «δεν δεχόμαστε με τίποτα την παράταση του ωραρίου λειτουργίας τις Δευτέρες και τις Τετάρτες. Είναι δυνατόν να δουλεύουμε 60 και 70 ώρες; Θα συμβεί ποτέ αυτό; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κάποια θα εξαθλιωθούν και θα χρειαστεί να κλείσουν». Ο ίδιος, τέλος, αναφέρει πως τώρα οι φαρμακοποιοί εξυπηρετούν σε πολλά επίπεδα τους ασθενείς, κάνουν π.χ. ενέσεις σε όποιος χρειάζεται, ενώ αν αλλάξουν τα πράγματα και το καθεστώς, ο πολίτης θα εξυπηρετείται πιο δύσκολα».(...)
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ
ΑΠΟ 08.00 ΕΩΣ 08.00 ΕΠΟΜΕΝΗΣ
ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ
ΑΠΟ 08.30 ΕΩΣ 14.30
ΤΕΤΑΡΤΗ
19/1/2011
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
ΣΕΡΒΙΑ
ΤΗΛ. 2464021431
ΚΟΥΤΙΩΛΑΣ ΖΗΝΩΝΑΣ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ
2464031050
ΠΕΜΠΤΗ
20/1/2011
ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥ-ΘΥΜΝΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ
ΤΗΛ. 2464021449
ΣΠΥΡΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΒΑΔΕΡΟ
2464041376
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21/1/2011
ΤΟΛΙΟΥ-ΚΟΚΟΛΙΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΣΕΡΒΙΑ
ΤΗΛ. 2464022322
ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ
2461071222

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολλύ.Χρίσιμες πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάτρητο τώρα Λειβαδερό, Βελβεντό και Βαθύλακος.
-Σερβιώτης-

Το Προφίλ μας