Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μην υποτιμάτε τους πολίτες κ. Νανοπούλου.

του Γιάννη Παγούνη,
τ. Δημάρχου Κοζάνης
Τις τελευταίες μέρες όλοι οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης παρακολουθούμε έκπληκτοι την προσπάθεια της κ. Άννας Νανοπούλου να «αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στον τόπο μας.
Και λέω έκπληκτοι διότι αν δεν ακούγαμε την κ. Νανοπούλου να το αναφέρει θα μέναμε με την εντύπωση πως η δημοκρατία στη χώρα μας αποκαταστάθηκε το 1974 και έκτοτε, ουδείς, τόλμησε ποτέ να το αμφισβητήσει.
Βέβαια η κ. Νανοπούλου λέγοντας αυτό προσπαθεί να μας πείσει και για ένα άλλο, εξίσου εξωφρενικό, επιχείρημα της. Πως η εκλογή επί πέντε συνεχόμενες φορές της Δημοτικής αρχής Κοζάνης δεν είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και, πάνω απ΄ όλα, απόφαση των ίδιων των πολιτών, αλλά αποτέλεσμα κάποιας συνομωσίας ενός αόρατου και υποχθόνιου συστήματος που μόνο η ίδια έχει εντοπίσει και αναγνωρίσει. 



Έχοντας διατελέσει δύο τετραετίες εκλεγμένος Δήμαρχος Κοζάνης (1982-1990) και έχοντας συμμετάσχει ως επικεφαλής συνδυασμού και αντίπαλος της Δημοτικής παράταξης που κέρδισε τις εκλογές απ΄ το 1990 και μετά, αναρωτιέμαι, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, πως είναι δυνατόν να καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα μια πολιτικός που ζητά την ψήφο των πολιτών.
Η ίδια διεκδίκησε το Δήμο Κοζάνης τόσο το 2002 όσο και το 2006, αλλά οι πολίτες δεν την εξέλεξαν. Οι δηλώσεις που έκανε και τις δύο φορές μετά το άτυχο για την ίδια αποτέλεσμα, ήταν προσβλητικές για το εκλογικό σώμα, αλλά της δόθηκε άφεση αμαρτιών καθώς όλοι υποθέσαμε πως οφειλόταν στη φόρτιση των στιγμών. Μετά όμως, και εν ηρεμία πλέον, δεν είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες πολύ απλά δεν εκτίμησαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις της για το Δήμο Κοζάνης και γι΄ αυτό δεν την προτίμησαν;
Δεν είναι μια άπειρη πολιτικός και γνωρίζει πολύ καλά από εκλογές, τόσο δημοτικές όσο και βουλευτικές. Αν λοιπόν πιστεύει ότι δεν εκλέγουν οι πολίτες αυτούς που θεωρούν καταλληλότερους για να τους διοικήσουν ή να τους εκπροσωπήσουν, αλλά κάποια «μυστικά κέντρα», «συστήματα», ή «κύκλοι», γιατί συμμετείχε σε τέτοιες διαδικασίες;
 Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη στις εκλογές του 2006 όταν ο παντοδύναμος τότε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης «κινούσε γη και ουρανό» για να κερδηθεί ο Δήμος Κοζάνης και οι Κοζανίτες με το απαράμιλλο χιούμορ τους έλεγαν «μην περνάτε έξω απ΄ την Περιφέρεια αυτές τις μέρες, γιατί κινδυνεύετε να βρεθείτε στο ψηφοδέλτιο…».
Αν κέρδιζε λοιπόν το 2006 η κ. Νανοπούλου θα έπρεπε να πούμε εμείς πως «το ένα σύστημα κέρδισε το άλλο;».
Αγαπητή κ. Νανοπούλου οι πολίτες της Κοζάνης και περήφανοι είναι και επιλέγουν πάντα με το αλάνθαστο κριτήριο τους, όσους εκτιμούν πως είναι ικανοί και άξιοι να πάνε τον τόπο μπροστά.
Μην μας υποτιμάτε λοιπόν και μην προσπαθείτε με τέτοιου είδους επιχειρήματα να κερδίσετε την ψήφο των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, πέρα απ΄ τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, είναι ένας απ΄ τους ανθρώπους που οι πολίτες τίμησαν κατ΄ επανάληψη και επέλεξαν για να είναι μέλος της Δημοτικής μας αρχής.
Ως άνθρωπος που γεννήθηκα και ζω στην Κοζάνη, αλλά κυρίως επειδή ταύτισα κάθε μέρα της ζωής μου με τον τόπο που όλοι αγαπούμε και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα βήματα αλλά και τα άλματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έχω να καταθέσω το εξής.
Από την περίοδο της δικής μου παρουσίας στο Δήμο ξεκίνησε μια προσπάθεια που γιγαντώθηκε απ΄ το 1990 και μετά, να επεκταθεί και να αναπτυχθεί η πόλη, μέσω ενός συγκεκριμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου. Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες οικοδομές ανεγέρθηκαν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επαγγέλματα άνθισαν και χιλιάδες συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά, άνθρωποι αξιοποίησαν και αύξησαν την αξία των περιουσιών τους. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Λάζαρος Μαλούτας δεν ήταν απλώς παρών, αλλά και από τους βασικούς συντελεστές της πρωτόγνωρης ανάπτυξης που γνώρισε ο Δήμος Κοζάνης και η ευρύτερη περιοχή. Αυτό τι δείχνει; Καθεστωτική νοοτροπία ή την πραγματική αξία και ικανότητα του ανδρός;  
Σήμερα, τον ακούμε να καταθέτει μια νέα πρόταση για το αύριο του νέου μεγάλου μας Δήμου και αυτήν θα αξιολογήσουμε.
            Καταθέστε μας επιτέλους και τη δική σας πρόταση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κυρία Νανοπούλου......
Μην υποτιμάτε τους πολίτες κ. Νανοπούλου.

Αυτό είναι ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ......
λόγω ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ....
απο τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΥΘΥΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ(ΝΑΥΔΡΙΟ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ),ΣΤΟ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΑΣΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΟΡΓΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΠΕΡΙΞ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΟΣ ΜΗ ΓΛΕΙΦΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΤΡΑ(ΤΟ "Α" ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ).

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: τέως δήμαρχος είναι ο Κουκουλόπουλος. Ο συντάξας το κείμενο είναι πρώην δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίματα τον Λάζαρο...και όξω "οι ίδιοι και οι ίδιοι" από τον δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά λιβανίσματα σε κάναν μέχρι σήμερα Γιάννη Παγούνη οι "Ξερόλες" της σημερινής Δημ. Αρχής.
Φυσικά και θα βγεις να στηρίξεις αυτούς που ανέχτηκαν (μούγκα...) εδώ και χρόνια το έγκλημα της επέκτασης του δικού σου σχεδίου πόλεως του 1985.
"Σχε(αη)δίασες" μια πόλη με τη λογική του ρουσφετιού και έδιωξες οριστικά την ευκαιρία να γίνει η Κοζάνη Πόλη με (Π)...
Γι' αυτά και γι άλλα πολλά πότε επιτέλους θα μας μιλήσεις;
Μη μας λερώνεις άλλο με τη σιελοφορία σου!
"Κρείττον το σιγάν...".
Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11:07 ΜΜ,ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΓΟΥΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ(ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΣΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ(ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ)ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ),ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥΝΗ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΛΙΒΑΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΙΝΑ!ΑΛΛΑ Η "ΔΕΞΙΑ"ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ "ΔΕΞΙΑ".ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ "ΞΕΡΟΛΕΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΕΛΕΟΣ!!!(Ο 7 ΟΚΤ. 3:20ΜΜ).

Ανώνυμος είπε...

ANNA MAZI SOU

EIDAN PWS XANOUNE KAI VALANE TA DEKANIKIA

H KOZANH ALLAZEI KAI DEN MPOROUN NA TO PISTEPSOUN

Το Προφίλ μας