Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Γερμανός βουλευτής των 'πρασίνων' στην Κοζάνη

Ο Πράσινος βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου Hans Josef Fell θα είναι για ένα τετραήμερο στην Ελλάδα, όπου θα συνεργαστεί με τους Έλληνες Οικολόγους Πράσινους και θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη – αστραπή στην Κοζάνη, όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου για το ενεργειακό και θα συνομιλήσει με κατοίκους και συλλόγους των πληττόμενων χωριών.
Την οργάνωση της επίσκεψης στην Κοζάνη έχει αναλάβει η ομάδα Οικολόγων Πρασίνων της πόλης και η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης. Λίγα λόγια για τον Hans Josef Fell
Ο Hans Josef Fell είναι βουλευτής των Πρασίνων στο γερμανικό κοινοβούλιο. Μαζί με τον Hermann Scheer, συνέταξαν το γερμανικό νόμο περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ο οποίος παρέχει ισχυρά οικονομικά κίνητρα και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των ΑΠΕ στη Γερμανία μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα των ΑΠΕ.
Ο κ. Fell έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για να συζητήσει για την «καθαρή» ενέργεια. Είχε επισκεφτεί παλιότερα την Τουρκία, όπου κατάφερε να πείσει την Κυβέρνηση να αναβάλει τα σχέδια της για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu και να αναπτύξει τις τεχνολογίες ΑΠΕ. Στην Ταϊβάν, μετά τις εμφανίσεις του Fell στην τηλεόραση και τις συνομιλίες του με πολιτικούς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα σχέδιά της για το χτίσιμο του τέταρτου κατά σειρά πυρηνικού εργοστασίου της χώρας, καθώς και ότι στοχεύει στην κατάργηση της χρήσης πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2010. Επίσης, η γαλλική κυβέρνηση έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον στο να καταθέσει ένα προσχέδιο νόμου για την ανανεώσιμη ενέργεια, όμοιο με αυτού της Γερμανίας.
Πηγή: kozani.net
Πρόγραμμα της επίσκεψης
13.00 -14.00 Συνέντευξη τύπου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης
14.00 -15.00 Συζήτηση με εκπροσώπους αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων
15.00 -16.00 Γεύμα στο Μαυροδέντρι
16.00 -16.30 Επίσκεψη στη Μαυροπηγή και συνάντηση με το Σύλλογο πληττομένων
17.30-18.30 Επίσκεψη στην Ακρινή και σύντομη ομιλία σε εκδήλωση του Συλλόγου. Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής. Συζήτηση και με το Δ.Σ του Συλλόγου Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας