Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Δήμος Καμβουνίων: δωρεάν δρομολόγια στα δημ. διαμερίσματα

Για πρώτη φορά ο Δήμος Καμβουνίων πραγματοποιεί δωρεάν δρομολόγια για όλους τους πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου. Το πρόγραμμα έρχεται, να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για μετακίνηση προς το κέντρο (Σέρβια - Κοζάνη) και επικοινωνία μεταξύ των Δ.Δ. δήμων μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 8-1-2009 κάθε μέρα, από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο και ώρα 16.30 με αφετηρία από το ΚΤΕΛ Σερβίων θα ξεκινά Λεωφορείο με διαδρομή Μικρόβαλτο - Τρανόβαλτο - Λαζαράδες - Ελάτη και αντίστροφα.
Επίσης από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2009 ώρα 13.00 αφετηρία από ΚΤΕΛ Κοζάνης θα ξεκινά λεωφορείο με διαδρομή Κοζάνη - Αιανή - Ρύμνιο - Φρούριο και αντίστροφα δωρεάν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί, μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των χωριών του Δήμου μας.
Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ υλοποιείται από την ΚΕΔΚΕ με σκοπό τη σύνδεση κυρίως των απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Μετά από μία σειρά διαδικασιών ο δήμος Καμβουνίων κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαζί με άλλους 384 δήμους, από τους συνολικούς 1000 δήμους της χώρας, ενώ η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από την ΚΕΔΚΕ για την λειτουργία των γραμμών και την επιδότηση του εισιτηρίου ανέρχεται στο ποσό των 71.216 ευρώ.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες, ενώ μέρος της χρηματοδότησης θα καλυφθεί από πόρους του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εσωτερικών από τις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και από τα τέλη κυκλοφορίας που αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Αχιλλέας Δ. Ντοβόλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

aaaaaaaaa

Το Προφίλ μας