Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Απατεώνες κάνουν έρανο στο όνομα της Εκκλησίας

Διαβάσαμε πριν από λίγες μέρες την ανακοίνωση του Σεβασμιότατου κ.κ. Παύλου στις τοπικές εφημερίδες, αλλά δεν πιστεύαμε ότι η είδηση έκανε το γύρο της Ελλάδας.
Από το χθεσινό Πρώτο Θέμα http://www.protothema.gr/content.php?id=23637
«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει οι άγνωστοι απατεώνες που κάνουν έρανο στο όνομα της… Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, αναγκάζοντας τον μητροπολίτη κ Παύλο να κάνει γραπτή ανακοίνωση προς τους πιστούς καταγγέλλοντας τη δράση τους! Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ξεκίνησε αμέσως έρευνες, μόλις πληροφορήθηκε από τον επικεφαλής της εκκλησίας στην Κοζάνη τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν στους ιερείς των ενοριών οι πολίτες που έπεσαν θύματα της δράσης των απατεώνων. Σύμφωνα με αυτές, κάποιοι περιφέρονται από σπίτι σε σπίτι και ισχυρίζονται ότι κάνουν έρανο υπέρ της ενίσχυσης εκκλησιών ή μοναστηριών, ζητώντας χρήματα. Μάλιστα, για να πείσουν τα θύματά τους κρατούν …εικόνες της Παναγίας ή αγίων!
Η απάτη στο όνομα της εκκλησίας προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μητροπολίτη Παύλου, που ανέλαβε να ενημερώσει ο ίδιος τους πιστούς με επιστολή- καταγγελία η οποία διανεμήθηκε στους δρόμους της Κοζάνης:
«Καταγγέλλουμε όλα αυτά και πληροφορούμε ότι πρόκειται περί απατεώνων κατ’ επάγγελμα, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την πίστη και τη θρησκευτικότητα του φιλόθεου και φιλάγιου λαού μας. Συνιστούμε δε να μη προσφέρετε τον οβολό σας και να ενημερώνετε σχετικά την Ελληνική Αστυνομία» αναφέρει στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας