Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου, Αλ. Αθανασιάδης, Δ. Ρέππας και Ε. Χριστοφιλοπούλου για το νοσηλευτικό προσωπικό της ΔΕΗ

Κυρία Υπουργέ,
Το νοσηλευτικό προσωπικό των ορυχείων της ΔΕΗ είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων που δεν είναι ενταγμένη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους τόσο στη ΔΕΗ όσο και στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (που εντάχθηκε πρόσφατα). Επιπλέον, είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ, που ενώ εργάζεται με βάρδιες, δε λαμβάνει το λεγόμενο «45λεπτο» για την αλλαγή της βάρδιας, το οποίο το λαμβά¬νουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της βάρδιας.
Στο πλαίσιο της δίκαιης και ισόνομης αντιμετώπισης όλων των εργαζομένων και δεδομένου ότι οι νοσηλευτές ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω της φύσης της εργασίας τους, πόσο μάλλον όταν εργάζονται κάτω από επιβαρημένες συνθήκες όπως είναι στα ορυχεία της Δ.Ε.Η., όπου συνεχώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ατυχήματα ή αιφνίδια σοβαρά παθολογικά περιστατικά. Θα πρέπει να αρθούν όλες οι ασφαλιστικές και μισθολογικές αδικίες σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού των ορυχείων της Δ.Ε.Η. που αυτή τη στιγμή απαριθμούν 25 εργαζομένους συνολικά στα ορυχεία της Πτολεμαϊδας Ν. Κοζάνης και της Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας.
Έπειτα από τα παραπάνω ερωτάται η αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στην ασφαλιστική και μισθολογική υπαγωγή του νοσηλευτικού προσωπικού της Δ.Ε.Η., των ορυχείων της Πτολεμαϊδας Ν. Κοζάνης και Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας, στα Β.Α.Ε και στο 45λεπτο της βάρδιας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας