Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ημερίδα: "Σύγχρονες Τεχνολογίες για θερμοκήπια φιλικότερα στο περιβάλλον"

Το θερμοκηπιακό πάρκο στο Τ.Δ. Δρεπάνου του Δήμου Ελλησπόντου και οι σύγχρονες τεχνολογίες για θερμοκήπια φιλικότερα στο περιβάλλον, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Δρεπάνου.
Στην ανάγκη επαναλειτουργίας του θερμοκηπίου με τα χαρακτηριστικά τα οποία και έγινε(πιλοτικό, εκπαιδευτικό, πρότυπο κ.α.) αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος. Μέχρι σήμερα υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κύρια αδιαφορία σχετικά με την λειτουργία του θερμοκηπίου, αυτό που προέχει σήμερα είναι να επαναλειτουργήσει άμεσα προς όφελος των Αγροτών του Δήμου και του Νομού Κοζάνης γενικότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι μας άμεσα τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του ο Αντινομάρχης Κοζάνης, υπεύθυνος για ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Μαργαρίτης στην διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι στόχος της Ν.Α. είναι η πιλοτική λειτουργία του θερμοκηπίου μέσα στο 2009 ώστε τα αποτελέσματα της λειτουργίας του να χρησιμοποιηθούν το 2010 από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Στην σύντομη παρέμβαση του ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κοζάνης κ. Αλέκος Αθανασιάδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Αγροτικός χώρος, στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν για να βγουν οι Αγρότες από την κρίση αλλά και στην χρησιμότητα λειτουργίας του θερμοκηπίου που βάζει τον Αγροτικό κόσμο της περιοχής μπροστά σε νέες προοπτικές σε ότι αφορά τις μέχρι σήμερα καλλιέργειες
Ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας κ. Κώστας Κίττας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε αναλυτικά τις Σύγχρονες Τεχνολογίες για Θερμοκήπια Φιλικότερα στο Περιβάλλον και μίλησε και για το Θερμοκηπιακό Πάρκο Δρεπάνου (βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του Πανεπιστημίου) και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τους Αγρότες μέσα από την αξιοποίηση του .
Ακόμη για την ανάγκη λειτουργίας του θερμοκηπίου μίλησαν οι κ.κ. Ρούλης Κοκελίδης πρώην Βουλευτής, Δημήτρης Μαυροματίδης ανακηρυχθείς Δήμαρχος του Δήμου Δ. Υψηλάντη, Αλέκος Ποσινακίδης Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ελλησπόντου, η προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ κα. Μάγδα Ανδρονικίδου και οι Ν.Σ. Αναστασία Μπούρτσου και Ελένη Μεντεσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας