Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η νοτιοδυτική πλευρά της πόλης της Κοζάνης– Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ – Στο σημείο των εργασιών ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτη Ματιάκη, τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Πανούση και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2026 στο σημείο έναρξης των εκσκαφών για την κατασκευή του μεγάλου έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία της Νοτιοδυτικής Πλευράς της Κοζάνης» (MIS 6016365), το οποίο και επισήμως μπαίνει σε τροχιά πραγματοποίησης, ενισχύοντας ουσιαστικάμε την ολοκλήρωσή του, την ανθεκτικότητα της προαναφερθείσας περιοχήςαπέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης10.853.225,80€με ανάδοχο την Κοινοπραξία «ΕΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε. – ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», υλοποιείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης, η οποία σχεδίασε και ωρίμασε το έργο,εκπονώντας το σύνολο των απαιτούμενων μελετών.

Η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2021–2027», στο πλαίσιο του στόχου γιαμιαπράσινη και ανθεκτική Ευρώπη, με τη συγχρηματοδότησητουΕυρωπαϊκού Ταμείου ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Βασικοί στόχοι του έργου είναι:

  • η δημιουργία νέου κεντρικού αποχετευτικού οχετού για τη διοχέτευση ομβρίων υδάτων,
  • η κατασκευή και αναβάθμιση δικτύων αποσυμφόρησης σε κομβικά σημεία της πόλης,
  • η βελτίωση τεχνικών διατάξεων για τον έλεγχο της ροής και την αποφυγή διάβρωσης,
  • και η ενίσχυση των σημείων απορροής για αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων.

Το έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική προστασία εκτεταμένων περιοχών της πόλης, ενισχύοντας την ασφάλεια έναντι έντονων καιρικών φαινομένων και αποσυμφορώντας την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων από όμβρια ύδατα, τα οποία σήμερα καταλήγουν σε αυτή, μέσω του παντορροϊκού δικτύου.

«Με ένα ακόμη εμβληματικό έργο, Δήμος Κοζάνης και ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Κοζάνης, αξιοποιώντας κρίσιμους και αναγκαίους πόρους από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη φύλαξητης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, αναβαθμίζονταςπαράλληλα την ποιότηταζωής των συνδημοτών μας, με μετρήσιμες δράσειςκαι παρεμβάσειςμε ουσία», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Κοκκαλιάρης.

 

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

Το Προφίλ μας