Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Με νόμο στην Βουλή λύνεται το θέμα του ασυμβίβαστου λόγω οφειλών για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους

Με συγκεκριμένο άρθρο που εισήχθη σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, ρυθμίζεται το θέμα της έκπτωσης των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και προέδρων χωριών από το αξίωμα τους λόγω οφειλών.

Το άρθρο δίνει την δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών , κάτι που ίσχυε πριν την αλλαγή του νόμου και υπήρχε και στην περίπτωση των περιφερειακών συμβούλων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 93 του σχεδίου νόμου αναφέρει:

Προθεσμία εξόφλησης ή ρύθμισης οφειλών των αιρετών δημοτικών αρχών –
Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 11 ν. 4804/2021
1.Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 4804/2021 (Α’ 90), περί του ασυμβιβάστου λόγω οφειλών των αιρετών δημοτικών αρχών, η φράση «εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του» αντικαθίσταται από τη φράση «έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών» και η παρ. 2 του άρθρου 11 διαμορφώνεται ως εξής:
«2.Αν οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα.

Στη Μεγαλόπολη υπήρχαν οι περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων και προέδρων χωριών , οι οποίοι έχουν ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές τους και με την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα υπάρχει πλέον κανένα θέμα να χάσουν την έδρα τους.

Αυτό που θα μείνει μόνο σαν αρνητικό δεδομένο είναι η απαράδεκτη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των συμπολιτών μας αλλά και η ανθρωποφαγία που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα με πολλές και περίεργες φήμες για το ποιοι χρωστάνε και πόσα. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί πως βρέθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων να κυκλοφορούν έξω και να έχουμε ακόμα και φαινόμενα όπου υπήρχαν δεδομένα σε κινητά τηλέφωνα και επιδεικνύονταν σε διάφορους πολίτες.

Δείτε την σχετική τροπολογία:


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι. Ετσι επιβραβεύονται οσοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους στους Δήμους. Και θέλουν να διοικήσουν τους Δήμους. Μπράβο μπράβο. Οι πολιτικοί μας έχασαν κάθε ηθική.
Αυτοί οι επιλαχόντες που δικαιούνταν να καταλαβουν τις κενές θεσεις τι θα κάνουν τώρα που ακυρώνεται η τιμωρία των «νοικοκυραίων»; Θα δεχτούν τον νόμο με αναδρομική ισχύ;
Εδώ μπαίνουν χοντρά νομικά ζητήματα που θα τα κάνει γαργάρα η Κυβέρνηση και από ότι φαίνεται και η Αντιπολίτευση.
Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτή τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω αυτοί που χρωστούν. Οι υπόλοιποι είναι οι μακακες της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι άριστοι του Μητσοτάκη που έχουν απλήρωτα τα χρέη τους στο δήμο.

Το Προφίλ μας