Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Υπόχρεος ο Δήμος Σερβίων για καταβολή 86.000 ευρώ νομιμιμοτόκως για υπηρεσίες στο βιολογικό καθαρισμό του Βελβεντού -Καμία υποχρέωση για το Δήμο Βελβεντού;

Τεχνική εταιρεία της Θεσσαλονίκης ζητούσε να αναγνωριστεί η υποχρέωση των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού να της καταβάλουν, «εις ολόκληρον έκαστος», νομιμοτόκως, το συνολικό ποσό των 95.480€ ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού Βελβεντού που προσέφερε κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2016 έως και τον Νοέμβριο του έτους 2017. Ενώ εκτέλεσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού παρέλαβε ανεπιφύλακτα τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, μη νόμιμα δεν της καταβλήθηκε το συμφωνηθέν τίμημα.

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή της τεχνικής εταιρείας της Θεσσαλονίκης κατά το μέρος της που στρέφεται κατά του Δήμου Βελβεντού ως απαράδεκτη. Δέχτηκε εν μέρει την αγωγή κατά το μέρος της που στρέφεται κατά του Δήμου Σερβίων και αναγνώρισε την υποχρέωση του Δήμου Σερβίων να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 86.240€ νομιμοτόκως, μιας και ο Δήμος Σερβίων έχει χαρακτηριστεί ως καθολικός διάδοχος όλων των υποχρεώσεων του πρώην Δήμου Σερβίων -Βελβεντού.

Με βάση αυτή την απόφαση πλέον καλείται ο Δήμος Σερβίων να καταβάλει το ποσό αν δεν το έχει ήδη κάνει. Οπότε είναι και λανθασμένη η ενημέρωση του δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου στο δημοτικό συμβούλιο ότι καλείται ο Δήμος Βελβεντού να δώσει 100.000 ευρώ. Πιθανόν να οφείλει το 26% ως αναλογούν ποσό μετά το διαχωρισμό των δυο δήμων, κάτι όμως που δεν αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, αλλά θα διεκδικήσει τη σειρά του ο Δήμος Σερβίων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανησυχούμε καθόλου ας ρωτήσουμε τον Γεωργακόπουλο του Κου-ΚουΕΕ να μας πει από πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Να μας εξηγήσει ο Σταύρος ο Παπαδόπουλος τι έγινε. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ήταν με τον Κοσματόπουλο εκείνη την περίοδο-πως τους είχε αποκαλέσει ο Ελευθερίου θυμάστε ; χαχαχαχα. Και φυσικά εκλέχθηκε με πολλούς ψήφους τώρα με τον Ελευθερίου. Μπράβο Σερβιώτες συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ παιδιά μή το ψάχνετε.Όχι με τον Σταύρο αλλά και με ακροδεξιούς τάκανε πλακάκια ο Ελευθερίου.Η στρατηγική του ήταν από την αρχή,ότι δηλ.για να γίνω Δήμαρχος πρέπει να εισχωρήσω μέσα στη Ν.Δ.Υπουργοί,Βουλευτές,Αντιπεριφεάρχης,πρώην Δήμαρχος για 8ετία,πυροσβέστης και λοιποί της τοπικής της Ν.Δ.στα Σέρβια έγιναν δικοί του.Στην πορεία τόπαιξε φίλος με όλους,ακόμη δηλ.και με την Καλλιόπη και την τοπική του ΣΎΡΙΖΑ στα Σέρβια (όχι με όλους).Στις Εθνικές εκλογές προεκλογικά έδινε το παρών σε όλους.Αγκαλιές με τον Τσίπρα, αγκαλιές με τον Ανδρουλάκη,αγκαλιές με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο,τον Αδωνη Γεωργιάδη και άλλους.Στην αρχή δήλωνε ΠΑΣΟΚ,μετά φίλος με τον ΣΎΡΙΖΑ και στην πορεία αγκαλιά με όλη την Ν.Δ.Τελευταία σε τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι πολιτικά δεν είναι με κανέναν και στο Δημοτικό συμβούλιο από τους 10 οι 8 είναι δεξιοί και ακροδεξιοί.Ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτα,τόχει πιάσει το νόημα.Ενα τελευταίο,επειδή είπε πολλά για τον πατέρα του με το συμπάθιο θα πώ και εγώ κάτι που μου είπε ο δικός μου πατέρας,ότι δηλ.αυτοί που τα έχουν καλά με όλους είναι οι πιό επικίνδυνοι άνθρωποι για την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ 160.000 ευρώ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ!!!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (!!!!!)

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια εμένα μου έρχoνται στο μυαλό οι Πράσινες Κλαδικές του ΠΑΣΟΚ στα Σέρβια, βλέπεις σε αυτές δεν θα μπορούσανε να συμμετέχουν βιοπαλαιστές διότι χρειάζεται και απαιτητέ ελεύθερος χρόνος για να μπορείς να ρουφιανεύεις συνδημότες σου κάτι που δεν μπορούσαν το πράξουν όλοι. Το πράξανε όλοι εκείνοι που με όλους και όλα ήταν μέσα και δηλώνανε παρόν.

Ανώνυμος είπε...

16.57 διαβάζοντας το σχόλιο σας θυμήθηκα πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετηθεί ένα κιόσκι με υπολογιστή απέναντι από το κτήριο του ΟΤΕ . Άλλο ένα υπήρχε στη Νεράιδα. Ήταν για να το χρησιμοποιούν επισκέπτες για εικονικό περιήγηση και ξενάγηση για τους τουριστικούς προορισμούς της πολης μας και της περιοχής. Πληρώθηκαν από τους φόρους μας. Είδατε καμία χρησιμότητα; Το χρησιμοποίησε ποτέ κανένας; Ε το ίδιο και τώρα. Πετιούνται 160.000 ευρώ από τους φόρους μας για να δείξει ένας δήμαρχος «έργο» . Ας μας πει ο δήμαρχος που τον ξαναεξέλεξαν οι ψηφοφόροι σε ένα δυο χρόνια τι αποτέλεσμα έφερε ατό το πρόγραμμα. Γιατί εγώ θυμάμαι βαρύγδουπες δηλώσεις του προέδρου του συμβουλίου το 2020 που έλεγε ότι είναι έτοιμη η πρόσβαση για λεωφορεία στα Κάστρα! Είδατε πολλά λεωφορεία στα Κάστρα;
Είδα και ένα άλλο σχόλιο που μιλάει για αναθέσεις σε βρεφονηπιοκόμους να δουλέψουν στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα σε συγκεκριμένη γυναίκα που ήταν υποψήφια του κυρίου Ελευθερίου. Και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ανάγκες για προσωπικό γιατί δεν έβγαλε ο δήμος προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ; Γιατί δεν βγάζει προκήρυξη να προσλάβει εργάτες καθαριότητας παρά έχει ακόμα εργολάβο καθαριότητας ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί το ολοκαίνουργιο αποριματοφόρο του δήμου; Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια είναι.π Συμπολίτες μου συγνώμη αλλά εδώ ταιριάζει το τι ψηφίσατε ρε

Το Προφίλ μας