Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΟ: Τα blogs ενημερώνουν...


Η αναξιοπιστία των ΜΜΕ και οι διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ εφημερίδων, εκδοτών, καναλιών, πολιτικών και επιχειρηματιών έχουν στρέψει τον κόσμο προς το Ίντερνετ και στα blogs για πλουραλιστική ενημέρωση.
Παρότι δεν υπάρχουν (ακόμα) κανόνες και ο καθένας μπορεί να γράψει επώνυμα ή ανώνυμα ό,τι επιθυμεί, πολλές φορές τα δελτία ειδήσεων των ελληνικών καναλιών ενημερώνονται από τα blogs (χωρίς να αναφέρουν τις περισσότερες φορές τις πηγές τους).
Στη δημοσιογραφία κάτι αλλάζει... οι (υποψιασμένοι) πολίτες φαίνεται να εμπιστεύονται περισσότερο το Ίντερνετ, παρά τις εφημερίδες και την τηλεόραση για την ενημέρωσή τους. Αλλά και τα δημόσια πρόσωπα πλέον αφουγκράζονται τον παλμό των blogs και συνδιαλέγονται μαζί τους.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε από το "τρωκτικό" να δημοσιεύσει τραγούδι που δείχνει πώς αισθάνεται για τα γεγονότα των ημερών http://troktiko.blogspot.com/2008/12/troktiko_9393.html Με προηγούμενο μήνυμά του εξέφρασε τις απόψεις του αποκλειστικά στο διαδίκτυο με το άρθρο του "Οι μπάτσοι" http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19156#19156 .
Αμεσότατη ήταν και η αντίδραση της Υπ. Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα σε blog που φιλοξένησε φωτογραφία http://pressmme.blogspot.com/2008/12/prada.html που τη δείχνει να ψωνίζει από πανάκριβο κατάστημα:
http://pressmme.blogspot.com/2008/12/pressmme_8164.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας