Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Με κλεμμένο λογότυπο έβγαλαν καινούργια δημοτική εφημερίδα ... Ρεζίλι


Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση από το www.servianet.gr και το ιστολόγιο του servianet, το servianet.blogspot.gr. Οι σύνδεσμοι εδώ http://www.servianet.gr/news.php?cod=1073 http://servianetblog.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Αυτός λοιπόν είναι ο «πολυθρήνητος» και «πολυαναμενόμενος» …νέος ΔΗΜΟΤΗΣ, η εφημερίδα του Δήμου Σερβίων.
Μήπως σας θυμίζει τίποτα;
Μήπως τον ΔΗΜΟΤΗ τελικά τον εκδίδει ο ιστοχώρος μας το Σέρβιαnet;
Ναι φίλοι μου και όμως … οι εγκέφαλοι της πολυδιαφημισμένης επανέκδοσης ΕΚΛEΨΑΝ το λογότυπο από το Σέρβιαnet! Δεν βρήκαν άλλο; Δεν είχαν χρήματα να αναθέσουν τη σχεδίασή του; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω, άλλωστε μπορείτε να τους ρωτήσετε. Το λογότυπο λοιπόν αυτό (ολόκληρος ο τίτλος της εφημερίδας) είναι καταχωρημένο από τον ιστοχώρο μας, ο οποίος έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του και εάν κάποιος από το Δήμο μπορεί να μας διαψεύσει, ας το κάνει.
ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΥΛΛΟ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΩΣΤΑ. ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ Κ Λ Ε Μ Μ Ε Ν Ο ΛΟΓΟΤΥΠΟ!!!Προσωπικά δεν με εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά, γιατί έχουμε συνηθίσει το Δήμο Σερβίων να έχει «γραμμένο» τον όρο: Πνευματικά δικαιώματα. Και για να μην κατηγορηθώ ότι λέω αερολογίες και συκοφαντίες αναφέρω παραδείγματα:
1. Όλες οι φώτο του επισήμου –υπηρεσιακού ιστοχώρου του Δήμου και αναφέρομαι (ενδεικτικά) στην κεντρική σελίδα είναι ΟΛΕΣ (μα όλες) ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ από το Σέρβιαnet.
2. Δείτε τον «καινούργιο» Δημότη. Η 2η στη σειρά φωτογραφία είναι αεροφωτογραφία του Βασίλη Κώστα και η 3η του Γιάννη Ντρενογιάννη.
Είδατε πουθενά αναφορά; Κι όμως οι ανωτέρω επαγγελματίες φωτογράφοι παραχώρησαν τις φωτογραφίες τους για αποκλειστική χρήση στο Σέρβιαnet και αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην gallery του site μας, από όπου τις «ψάρεψαν» οι πρόχειροι και αδιάφοροι σε κάθε δεοντολογία ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ του Δήμου Σερβίων.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η χρήση του λογοτύπου ήταν απλά ένα λάθος του …τυπογραφείου. Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση-απάντηση από το Δήμο Σερβίων. Εφόσον πάλι δεν έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ένα δικό τους λογότυπο, δεν έχουν παρά να μας το πουν να τους παρουσιάσουμε εμείς ΤΣΑΜΠΑ προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια πριν ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας

Σχόλιο του ai-vres: Φίλοι του servianet, περιμένατε κάτι διαφορετικό από το "Δήμο"; Σε 12 σελίδες υπάρχει 6 φορές η φωτογραφία του Δημάρχου (μία σε κάθε δισέλιδο δηλαδή !!!). Διαβάζοντας το "editorial" διαπιστώνουμε και τις πραγματικές προθέσεις της έκδοσης: "η επανέκδοση... αποτελεί μια αναγκαιότητα (για ποιον? για το Δήμαρχο???) και ένα είδος κατευθυντήριου προσανατολισμού που επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας με τους πολίτες..." ο μονόλογος προς τους πολίτες εννοεί???
Επιφυλασσόμαστε να δούμε ενδελεχώς την "εφημερίδα" και να επανέλθουμε με περαιτέρω σχολιασμό των "άρθρων".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρισκω που ειναι το επιλιψιμο στις αναδημοσιευσεις! απαραιτητη προυποθεση βεβαια ειναι να παραπεμπεις στο ονομα της εφημεριδας η του site που την βρηκες η να αναφερεις το ονομα του εκδοτη του αρθρου επισης δεν ειναι κακο να αναφερει καποιος οχι 4 η και 14 φορες το ονομα η την φοτο του δημαρχου εφοσον πιστευει στο εργο του και πιστευει πως προβαλοντας το εργο του βοηθαει την πολη του

Το Προφίλ μας