Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Σύσκεψη στο Βελβεντό για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου

«Πολιτική Προστασία – Ανθεκτικότητα – Αειφορία: Τα Πιέρια Όρη στο επίκεντρο της προστασίας και της θωράκισης απέναντι στην κλιματική κρίση», είναι το θέμα της κεντρικής σύσκεψης που διοργανώνει ο Δήμος Βελβεντού σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν: ο Προέδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και Προέδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάζης.

Επίσης θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, οι Δήμαρχοι των Δήμων Σερβίων, Βέροιας και Κατερίνης, στους οποίους χωροταξικά απλώνεται ο ορεινός όγκος των Πιερίων, αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών, φορέων και οργανώσεων.

Ο Δήμος Βελβεντού αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς του οδοιπορικού που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), μετά την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων και εμπειριών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Δήμων της χώρας και με κύριο σκοπό να αναδειχθεί αλλά και να στηριχτεί υλικοτεχνικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας, για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και οι συνεργάτες του, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων και θα παρουσιάσει έναν Δεκάλογο Προτάσεων που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη Σωτηρία των Δασών.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν προτάσεις παρεμβάσεων και ενεργειών για την αποτελεσματική οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνεργασία των όμορων Δήμων, γύρω από τα Πιέρια και με την ουσιαστική συνδρομή του Δικτύου. Το μήνυμα που θέλει να στείλει η σύσκεψη είναι ότι «Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η σύγχρονη πρόκληση. Μπορεί και πρέπει όμως να μετατραπεί σε σημαντική ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας