Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Σημαντική η 2η θέση του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία»

Στην πολύ καλή επίδοση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που τερμάτισε δεύτερο στη Δυτική Μακεδονία,αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην εκπομπή «100%»του «FM 100».

«Δουλέψαμε αποτελεσματικά και συντονισμένα όλα τα στελέχη σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κατακτήσαμε με άνεση τη δεύτερη θέσηκαι μάλιστα με διαφορά χιλιάδων ψήφων πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε σημαντικό ότι εδώ στη Δυτική Μακεδονία το κόμμα του κ. Βελόπουλου βρέθηκε στην 4η θέση και όχι στη 2η θέση όπως στην Κεντρική Μακεδονία», υπογράμμισε σχετικά.

Περαιτέρω, στα ερωτήματα βάσει των πανελλαδικών αποτελεσμάτων για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Κεντροαριστεράς γενικότερα, σημείωσε ότι «η κάλπη έστειλε μήνυμα σε όλα τα κόμματα, προφανώς και σε εμάς. Το αποτέλεσμα ούτε επιφέρει ταραχή, είτε θετική είτε αρνητική, ούτε επιτρέπει εφησυχασμό. Κανείς δεν αρνείται ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και αυτή βεβαίως θα γίνει, θα συνεδριάσουν τα όργανα. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει το χρόνο για να πάρουμε τις απαραίτητες και τολμηρές πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν είναι όμως και θέμα ωρών.Υπάρχειο απαραίτητος και κατάλληλος χρόνος».

«Προφανώς μας έχει προβληματίσει η διαφορά της επίδοσής μας στην περιφέρεια έναντι των μεγάλων αστικών κέντρων. Στο πλαίσιο της συζήτησης στα όργανα του κόμματος, λοιπόν, με σοβαρότητα θα εξετάσουμε όλα τα εκλογικά δεδομένα. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ενώ στους τρεις μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) οι πολίτες εμπιστεύτηκαν Δημοτικές Αρχές που είναι πολύ κοντά στο δικό μας πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, πάντα με σεβασμό στην αυτοτέλεια του θεσμού, αντίστροφα σε αυτούς του Δήμους το ΠΑΣΟΚ είχε τις χαμηλότερες επιδόσεις. Υπάρχει ελπίδα, το “παιχνίδι” δεν είναι χαμένο, υπάρχουν προϋποθέσεις ανατροπής και στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως «στο κεντρικό μέτωπο της ακρίβειας, που φαίνεται πως κόστισε ακριβά στη Ν.Δ., εμείς ξετυλίξαμε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με εύστοχες προτάσεις, πιέσαμε έντονατην Κυβέρνηση, δυστυχώς μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον που επικεντρώθηκε στις “πιρουέτες” του κ. Κασσελάκη».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Π. Κουκουλόπουλος άσκησε αυστηρή κριτική στη Ν.Δ., τεκμηριώνοντας ότι «η πολιτική που εφαρμόζει, δημιουργεί δύο θεμελιώδη προβλήματα, ένα στον κάθετο και ένα στον οριζόντιο άξονα της κοινωνίας. Κάθετα, στην “πυραμίδα” των εισοδημάτων, ένα 20% του πληθυσμού τα βγάζει πέρα με σχετική άνεση, αλλά από εκεί και κάτω αρχίζουν τα αδιέξοδα που στο τέλος αυτής της κλίμακας γίνονται αφόρητα. Για ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, ο λογαριασμός του μήνα δεν βγαίνει με τίποτα. Οριζόντια, η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει έναν χωροταξικό διαχωρισμό, καθώς όποιο μέρος της Χώρας δεν το αγγίζει ο τουρισμός, ειδικότερα δε ο υπερτουρισμός, βιώνει την εγκατάλειψηκαι πλήθος προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας