Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ποια είναι η άγνωστη Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη με την Ελληνική Λύση

Μια γυναίκα που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά είδε το όνομά της πρώτο στην ευρωλίστα του κόμματος, έλαβε 51.237 σταυρούς - «Δεν την ξέρω, δεν την έχω δει ποτέ», δήλωσε ο βουλευτής 'Εβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης

Πόσες πιθανότητες έχει να εκλεγεί στην ευρωβουλή μια ηλικιωμένη γυναίκα, καταγόμενη από ένα μικρό χωριό του Εβρου, που δεν έχει εκτεθεί στα κοινά, είναι συνταξιούχος αγρότισσα- κτηνοτρόφος και έχει μαζί με τον γιο της ένα κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη; Θεωρητικά καμία, είναι η απάντηση, που ωστόσο διαψεύδεται στο πρόσωπο της κυρίας Γαλάτως Αλεξανδράκη, που είναι η δεύτερη εκλεγόμενη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. 


Η Ελληνική Λύση διπλασίασε τα ποσοστά της στον Έβρο, παίρνοντας 14% και τη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ. Η έκπληξη ωστόσο, είναι ότι η δεύτερη έδρα που παίρνει το κόμμα καταλαμβάνεταιο από την Γαλάτω Αλεξανδράκη,  76 ετών, συνταξιούχο κτηνοτρόφο με καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το inevros.gr (που δημοσίευσε και την, έστω θολή, φωτογραφία της) η κυρία Αλεξανδράκη ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου διατηρούν κρεοπωλείο με τον γιο της Αλέξανδρο Αλεξανδράκη. Κατάφερε να πάρει 51.237 σταυρούς και να πλασαριστεί δεύτερη, πίσω από τον ήδη ευρωβουλευτή- κτηνίατρο Εμμανουήλ Φράγκο, τον οποίο πολλοί ψήφισαν νομίζοντας ότι έβαζαν σταυρό στον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, με εκείνον να κάνει χθες δήλωση στα social media διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν ουδέποτε υποψήφιος, συνεπώς τα συγχαρητήρια που πολλοί έσπευδαν να του δώσουν, δεν τον αφορούσαν. 

Ποια είναι όμως η Γαλάτω Αλεξανδράκη; Συνεντεύξεις δεν έχει δώσει, παρουσία στα social media δεν έχει, ενδεχομένως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή μεταξύ αγνώστων προσώπων, το γεγονός ότι η 76χρονη κτηνοτρόφος ήταν πρώτη στην ευρωλίστα της Ελληνικής Λύσης, αφού ήταν και η μόνη υποψήφια που το επώνυμό της άρχιζε από «Α». Στο παρελθόν, μάλιστα, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική, πάλι πρώτη στη λίστα του κόμματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε πάει ποτέ στην εκλογική της περιφέρεια... Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι η κυρία Αλεξανδράκη θα παραιτηθεί και δεν θα πάει στις Βρυξέλλες. 

Για την εκλεγείσα ευρωβουλευτή ρωτήθηκε σήμερα ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης. Μιλώντας στο radioevros   είπε «δεν την έχω δει ποτέ, δεν την ξέρω. Τι να πω; Ψέματα να πω; Δεν ξέρω καν αν μένει εδώ...». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «έκανε βόλτα με έξι υποψηφίους ευρωβουλευτές» οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθειά του στο κυνήγι του σταυρού. 

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον γιο της κυρίας Αλεξανδράκη, Αλέξανδρο Αλεξανδράκη, που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε, η μητέρα του έχει σοκαριστεί ευχάριστα με την εκλογή της, ήταν κάτι που δεν περίμενε. Πρόσθεσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναμιχθεί στα κοινά και πλέον πρέπει να δει πώς θα διαχειριστεί τις νέες συνθήκες που συνεπάγεται η εκλογή της. Ωστόσο, επέμεινε ότι η μητέρα του, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θέλει να πει κάτι δημόσια...
Το protothema.gr επικοινώνησε με πρόσωπα του δημοσίου βίου στον Έβρο αναζητώντας πληροφορίες για το προφίλ της κυρίας Αλεξανδράκη. Ωστόσο κανείς δεν ήξερε κάτι περισσότερο για εκείνη, αποδίδοντας δε την εκλογή της πέρα από τη θέση της στο ψηφοδέλτιο και πιθανά σε «κομματική γραμμή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας