Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

14 Ιουνίου. Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Π.Ο.Υ. να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς, φέτος κλείνει τα 20 χρόνια και έχει κεντρικό σύνθημα 

«20 χρόνια γιορτάζουμε την προσφορά. Ευχαριστούμε τους αιμοδότες»

 


Ο στόχος του εορτασμού παραμένει ο ίδιος.  Να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του και να προωθήσει την ιδέα της εθελοντικής Αιμοδοσίας.

       Ο σύλλογος μας συμμετέχοντας στον εορτασμό, εκτός από σειρά αιμοδοσιών που έχει προγραμματίσει τις προηγούμενες μέρες, θα βρίσκεται  από τις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας  για  τις δράσεις μας και το μεγάλο στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.

Παράλληλα θα γίνεται εγγραφή υποψήφιων δωρητών Μυελού των οστών με λήψη σάλιου.

        Δωρίζοντας Αίμα, Σώζετε Ζωές! Όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς μεταγγίσεις αίματος, όταν και όπου τις χρειάζονται. ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ         

Είναι όμορφο, σπουδαίο, Ανθρώπινο, να μοιραζόμαστε τη χαρά της Ζωής!

Προσφέρουμε Εθελοντικά Αίμα! χαρίζουμε Ζωή!     Δώσε αυτό που «Είσαι», όχι αυτό που έχεις.

Η αγάπη στον συνάνθρωπο παίρνει πραγματική μορφή με την εθελοντική αιμοδοσία, όταν προσφέρεται για τον άγνωστο πάσχοντα ασθενή από κοινωνικά υπεύθυνους πολίτες.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 14/6/2024 το πρωί ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 21:00 σας προσκαλούμε στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης να απολαύσουμε όλοι μαζί μία συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας "Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου" αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη.

 

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

 

 

       Δημ. Σιδερίδης                       Αναστ. Μπουμπόναρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας