Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, απαγορεύεται αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στο περιαστικό Άλσος Κουρί Κοζάνης, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς-δείκτης επικινδυνότητας 3, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η απαγόρευση διέλευσης,παραμονής και κυκλοφορίαςπροσώπων και οχημάτων, στις παραπάνωπεριοχέςδενκαταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τημετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα πουμετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβασηεπιβάλλεται διοικητικόπρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 τουΝ4926/2022.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασηςαπαγόρευσης και τηβεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τααρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, τουΠυροσβεστικού Σώματος της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κοζάνης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
  • τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης)
  • τη χρήση υπαίθριων ψησταριών
  • το κάπνισμα κυψελών
  • τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων

Σε περίπτωση που οι δημότες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο νούμερο έκτακτης ανάγκης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας-Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

22:01 πάμε κανονικά
Κοίτα πως μας δουλεύουν και το σύστημα ποντάρει στο πρόστιμο αντί να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που τον πληρώνουμε όλοι μας να είναι σε ετοιμότητα. Τόσοι εμπρηστές συνελήφθηκαν και τι τους έκανε η δικαιοσύνη? Τους άφησε ελεύθερους, κλασική περίπτωση στο Μάτι. Αλλά είπαμε επιβολή προστίμου γιατί δεν φοράτε μάσκα, γιατί δεν θρομβολιάζεστε και γιατί έτσι μας αρέσει.

Το Προφίλ μας