Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Είναι ώρα η πολιτική να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία»

Συνέντευξη του Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, στην Εφημερίδα «Καρφίτσα»:

1) Τι σηματοδοτεί το ευρωψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε την Κυριακή; Είναι το δυνατότερο των τελευταίων εκλογών για το ΠΑΣΟΚ;

Αποτυπώνει με σαφήνεια ποιοι είμαστε και τι θέλουμε και πως βλέπουμε την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ισόρροπη παρουσία της γνώσης και εμπειρίας με την ανανέωση αφενός και η πολιτική διεύρυνση αφετέρου χαρακτηρίζουν το ψηφοδέλτιό μας και σηματοδοτούν τη στρατηγική μας. Επιδιώκουμε τη δεύτερη θέση, γιατί φιλοδοξούμε να χτίσουμε την εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στη Ν.Δ. και το αξιόμαχο του ψηφοδελτίου μας υπηρετεί το στόχο μας με τον καλύτερο τρόπο.

 

2) Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αν και καταχειροκροτήθηκε από τα στελέχη του κόμματος, υπήρξαν αντιδράσεις στα social media. Τι λέτε σε όσους αντιδρούν;

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο την υποψηφιότητά του και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την τόλμη στην επιλογή του, καθώς αναλαμβάνει το ρίσκο της έκθεσης στην κρίση των πολιτών. Αυτό το τελευταίο αποτελεί τεράστια ειδοποιό διαφορά με τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βολεύτηκαν στις κυβερνήσεις είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ και έψαχναν εκ των υστέρων προσχηματικές δικαιολογίες. Αυτή είναι η μια πλευρά, γιατί υπάρχει και μια ακόμα που αφορά τις, κατά κανόνα ανώνυμες, κραυγές στα socialmedia. Η πολιτική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ και η λεηλασία του αποτελούν, καιρό τώρα, παρελθόν και αυτό ενοχλεί πολλούς, γιατί είναι στοιχείο ανατροπής των παγιωμένων πολιτικών συσχετισμών τα τελευταία χρόνια.  

 

3) Ποια στοιχεία εκτιμάτε ότι θα κρίνουν την δεύτερη θέση; Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν οι πολίτες τον αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Το δίλημμα “σταθερότητα ή χάος”, που επικοινωνιακά στήνει ο κ. Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος τη χείρα βοηθείας που αφειδώς του προσφέρει ο παρ’ ολίγον Υπουργός του και νυν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι “πολυφορεμένο”. Η σταθερότητα των ολιγοπωλίων, της ακρίβειας, των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, της ιδιωτικής παιδείας και υγείας, της ανασφάλειας, δεν αξίζει στους συμπολίτες μας. Η παγίωση του τρίπτυχου διαφθορά – συγκάλυψη - ατιμωρησία, δεν ταιριάζει σ’ ένα Κράτος Δικαίου. Η δημοκρατική ανατροπή προϋποθέτει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και ρεαλισμό, μακριά από εύκολες κραυγές λαϊκισμού και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που ο Τόπος έχει πληρώσει πανάκριβα. Με σκληρή δουλειά, αγωνιζόμαστε να δώσουμε ξανά αξιοπιστία στην “ξεφτισμένη” πολιτική, να ανασύρουμε την απαξιωμένη κοινωνία από το περιθώριο στο προσκήνιο. Με “όπλο” την εμπιστοσύνη των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών, στις ευρωεκλογές η αλαζονεία της Ν.Δ. θα λάβει το πρώτο ισχυρό πλήγμα, ώστε στις εθνικές εκλογές να αποτελέσει πια παρελθόν.

 

4) Χαρακτηρίσατε πρόσφατα στην Βουλή αδιέξοδη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να αντιμετωπίσει την κρίση;

Το “θαύμα” της ελληνικής οικονομίας σταδιακά ξεθωριάζει, καθώς κλυδωνίζονται τα επίπλαστα θεμέλια μιας “ανάπτυξης” βασισμένης στον υπερτουρισμό, την κατανάλωση και το realestate με τη goldenvisa. Τα επίσημα στοιχεία, μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνουν την τεκμηριωμένη κριτική που εγκαίρως ασκήσαμε. Το μέλλον της Χώρας ναρκοθετείται όσο τα ολιγοπώλια θησαυρίζουν στις πλάτες των μικρομεσαίων και η μεγάλη φοροδιαφυγή κάνει πάρτι στην υγειά των κορόιδων. Επιτέλους, το “τιμόνι” της οικονομίας πρέπει να “στρίψει” προς τη φορολογική δικαιοσύνη, τις περιφερειακές πολιτικές και την ενεργειακή δημοκρατία. Τα “καμπανάκια” της απογραφής και του δημογραφικού χτύπησαν, οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας είναι πάνω στο τραπέζι, καλούμε την Κυβέρνηση, επιτέλους, να νοιαστεί για τα πραγματικά προβλήματα των μη προνομιούχων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελεος ! Τα καμπανακια του θρασους σας εχουν χτυπησει προ πολλου.Εξομειωνετε ανερυθρυαστα μονιμοι πολιτευτες και γραφετε ειτε στον Συριζα ειτε στη ΝΔ,απ την εποχη του στις 18 σοσιαλισμος και τους Νεοδημοκρατες να αποχωρουν απ την καθιερωση και αναγνωριση της Εθνικης Αντιστασης τιποτα δεν διδαχτηκατε.Τωρα το παιζεται ιδιοκτητες του κομματος parking που καταντησατε το Πασοκ του Ανδρεα και νομιζετε οτι αυτα που λετε για αλλους ο κοσμος δεν βλεπει οτι εσεις ειστε οι παρκαδοροι και παρανυφακια.Το ντερτι και ο στοχος σας ειναι να επανελθουν οι καλες εποχες της μαρμιτας,τα πολλα θετικα και την προσφορα του Πασοκ εσεις οι ιδιοι την εξοβελιζετε και κονιορτοποιειται σφυριζοντας καλπικα επι παντος επιστητου.Οτι προσφερατε μεχρι εδω ηταν, αφηστε αλλους ιδεολογους να διαφεντεψουν ο Χαραλαμπιδης απεβιωσε το ερωτημα ειναι ποσοι απ τους σημερινους τον ξερουν και τι ελεγε προφητικα κι αλλα πολλα.Αλλα τι λεω εσεις περι αλλων τυρβαζετε κι ακομα δε βαρεθηκατε.

Το Προφίλ μας