Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Πρόταση Αθλητικής διοργάνωσης «τριάθλου» (ποδήλατα-κολύμβηση-τρέξιμο)

Του Γιάννη Βέκιου

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εθελοντές και σε όλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο πρώτος ορεινός αγώνας εις μνήμη του Θεόδωρου Χατζή με τόσο μεγάλη επιτυχία. Μου χαρίσατε μία πρωτοφανή χαρούμενη Κυριακή και γέμισαν τα Σέρβια από τόσο πολύ κόσμο. Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει  η παροιμία για αυτόν τον αγώνα που ονειρευόμουν χρόνια και τον είχα εκφράσει στους  συνεργάτες του Δ.Σ. του Αιμοδοτικού όταν ήμουν πρόεδρος αλλά και στους δρομείς της πόλης μας.

Αθλητικός  και θρησκευτικός τουρισμός

Όλες οι πόλεις διοργανώνουν αγώνες προβάλλοντας τον τόπο τους. Με αυτόν τον τρόπο προβολής βάζεις το λιθαράκι και για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής για να τραβήξεις επισκέπτες . Έχουμε τη λίμνη, έχουμε την Καστροπολιτεία , έχουμε τα Βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, έχουμε τα Μπουχάρια. Δεν μας λείπει τίποτα. Μας λείπουν οι ιδέες και η δουλειά για την ανάπτυξη του τόπου μας , πάντα με μπροστάρη την Δημοτική αρχή. Όσο για τους εθελοντές τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, η αλήθεια είναι ότι δεν εξεπλάγην καθόλου. Γιατί ο εθελοντισμός στην πόλη μας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον. Αυτό το γνωρίζω από την απασχόλησή μου τόσων χρόνων με τα κοινά και την βοήθεια που είχαμε.

Γιατί υπάρχει Αγάπη για αυτόν τον τόπο. Αυτό που λείπει είναι το γκέμι, ο κατάλληλος αρχηγός που αυτός είναι η Δημοτική Αρχή. Μπροστά μας έχουμε τον ποδηλατικό αγώνα τον Ιούνιο,. Και μετά τι; Καταθέτω μία πρόταση και ας τη λάβουν εάν θέλουν υπ’ όψιν τους αυτοί που ασχολήθηκαν με τον αγώνα και δη η Δημοτική Αρχή. Γιατί όχι Τρίαθλο;  Έχουμε εμπειρία από τον ποδηλατικό, έχουμε εμπειρία από τον αγώνα δρόμου, έχουμε εμπειρία από τους Ναυτικούς αγώνες, δεν μας λείπει  τίποτα. Θέληση μόνο και φυσικά δουλειά. Τρίαθλο λοιπόν, ποδήλατα-κολύμβηση-τρέξιμο γίνετε σε ελάχιστα μέρη της Ελλάδας. Στη δε Μακεδονία από όσο γνωρίζω δεν γίνετε πουθενά.

Τέλος,   θερμά συγχαρητήρια στους «Τρεχαλάκηδες», στο Δήμο Σερβίων,  στους διοργανωτές  και  ιδιαίτερα στους εθελοντές γιατί χωρίς αυτούς δεν γίνετε τίποτα.

Υ.Γ.

Η ιδέα ενός ανθρώπου ή μίας ομάδας ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό για τον τόπο, τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα πανελλαδικά!

Βέκιος Ιωάννης

22/04/2024

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιάννη σας συγχαίρω πραγματικά για αυτή την πρόταση – πρωτοβουλία, ανήκετε στην ‘’Ψυχή’’ αυτής της πόλης και στο παρελθόν η συμβολή σας σε θέματα οργάνωσης ήταν τεράστια από τους Προσκόπους, τον Αιμοδοτικό αλλά και τώρα ως πολίτης. Και ποίος δεν θα ήθελε να διοργανώσει αγώνες τριάθλου, όμως οφείλουμε να πούμε ορισμένες αλήθειες. Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι αυτός ο τόπος πέρα από την τεράστια ομορφιά και τα αξιοθέατα που διαθέτει που πολύ σωστά τα αναφέρετε, δεν διαθέτει καμία μα καμία υποδομή φιλοξενίας έστω και 100 ατόμων. Τόσα χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των τοπικών υποδομών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες … παραλίμνια ζώνη κ.α ) Όλες το μόνο που κοιτούσαν ήταν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω προγραμμάτων Leader τα οποία αφήνανε νόμιμες προμήθειες εκτέλεσης σε μεμονωμένα άτομα και με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος το 2024 συνεχίζει και το βλέπουμε ξεκάθαρα στις προτάσεις που κάνει δημόσια στα Δημ. Συμβούλια. Είναι τραγικό να μην ενδιαφέρετε κανένας με την ανάπτυξη των βασικών τοπικών υποδομών. Στο παρελθόν γίνανε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες αλλά στο τέλος το Βελβεντό στάθηκε εξυπνότερο όποτε και τις απορρόφησε. Ας πούμε ότι του χρόνου θελήσει ο ΣΕΓΑΣ να οργανώσει τον ορεινό αγώνα βουνού το πρώτο που θα κοιτάξει θα είναι εάν υπάρχουν θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της περιοχής. Στα Σέρβια αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο σε λειτουργία, στην Νεράιδα είχαμε ένα μεγάλο και αυτό το δώσαμε στους λαθρομετανάστες γιατί τότε η παρούσα δημοτική αρχή τους παρουσίαζε ως ‘’οικονομικούς μετανάστες’’ και ο Δήμαρχος έγραφε για την προσφυγιά των Ελλήνων και την παρομοίαζε με εκείνη των Λαθρομεταναστών. Το δεύτερο που θα κοιτάξει θα είναι η εστίαση. Πόσα εστιατόρια λειτουργούν ακόμα στα Σέρβια που μπούνε να εξυπηρετήσουν 1000 άτομα και περισσότερα την ίδια μέρα ? Συνεπώς ο Δήμος μας υστερεί από την αδιαφορία των δημοτικών αρχών. Εάν δεν υπάρξει επίσημος διοργανωτής των αγώνων κανένας διακεκριμένος πρωταθλητής δεν θα πατήσει στην περιοχή μας και αυτό είναι γνωστό. Το να διοργανώνει ο δήμος τέτοιες εκδηλώσεις, χωρίς να έχει κάνει οτιδήποτε σε συνεργασία με την περιφέρεια και την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι ανώφελο διότι το μόνο που πετυχαίνει είναι η συσπείρωση ψηφοφόρων και ο διαμοιρασμό του χρήματος σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες – υποστηρικτές (Παρεάκι). Εάν κανείς πει ότι οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν εκείνες τις μέρες στην Κοζάνη, ας πούμε καληνύχτα στην όλη διοργάνωση διότι του χρόνου η Κοζάνη θα διοργανώσει ακριβώς το ίδιο και δεν θα πατήσει κανένας στα Σέρβια. Να θυμίσουμε ότι η Κοζάνη διοργανώνει εάν τεράστιο καρναβάλι και διαθέτει ακόμα όλες αυτές τις παραπάνω υποδομές που στερείτε ο Δήμος μας.

ΥΓ: Η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής φαίνετε από τα Βυζαντινά Μνημεία. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Οποιαδήποτε πόλη είχε αυτή την ομορφιά και αυτά τα Μνημεία νομίζω πως όλοι οι πολίτες θα είχανε δουλεία και θα ζούσαν από τον τουρισμό.

Ανώνυμος είπε...

οτι ναναι ,ενα αρθρο ναχαμε να λεγαμε .

Ανώνυμος είπε...

εσυ που δινεις συγχαρτηρια εχεις και εσυ μαυρα μεσανυχτα οπως και ο κυριος που εγραψε το αρθρο για το θεμα .

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο κύριος Γιάννης. Όσο για την ανάλυση που κάνεις είναι για τα μπάζα . Κάνε εσύ μαγαζί και κράτησε το ανηχτο με μια ημέρα τον χρόνο που θα έρθουν 1000 πελάτες η ακόμη οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Τα σχολεία δικά σας από κάτι έξυπνους του καναπέ . όνειρα βλέπεις κοιμήσου.

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Ο Γιαννης Βεκιος εγραψε κατι..μια προταση μια ιδεα προς κουβεντα και προβληματισμο για βελτιωση της και προσπαθεια και θεληση προς ισως υλοποιησης της.Αντι μιας συμπληρωσης μιας πιο συγκροτημενης απο καποιους επαιοντες προτασης..αρχισε η γνωστη επωδος της ανωνυμης κουστωδιας..Πασχα γαρ πλησιαζει..με χαρακτηρισμους απαραδεκτους οπως Μπαζα..τσιριδες και κριτικη για την ελλειψη υποδομων κλπ.Σιγουρα ο Δημος μας εχει υστερηση σε πολλα..υπαρχει αναγκη μελετημενης σταδιακης και αμεσης συνδεσης και επαναπροσδιορισμου με το γιγνεσθαι των καιρων..το προσπαθει αλλωστε σε πολλους τομεις μα οσοι εχουν τσιμπλες στα ματια δεν το βλεπουν.Ναι χρειαζονται κινησεις αλλα να εγκαλουμε τον Δημο για εστιατορια ξενοδοχιακες υποδομες κλπ αυτο αν ειναι αλλου γι αλλου...αλλο κριτικη κι αλλο ξεπεσμος.Αναρωτιεμαι αγνοουν οι κατακρινοντες οτι:Οι πολιτικες της κεντρικης εξουσιας..εχουν εξαυλωσει το λιγοστο κερδος των μικροπωλητων με αποτελεσμα πχ να μην ερχοντε εφημεριδες στα Σερβια? σε λιγο οπως παει η κατασταση οι καπνιζοντες θα πανε σ αλλη γη κι αλλα μερη ακομα και για τσιγαρα.Οταν ενας συμπολιτης γραφει κατι καλο θαναι και πρεπον να υπαρχουν επωνυμες παρατηρησεις η διαφωνιες.Γιαννη συγχαρητηρια για το αρθρο σου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριες Αγόρου, όταν ο Δήμαρχος έκανε κάλεσμα στις ΜΚΟ για να φέρουν τους λαθρομετανάστες στην Βασίλισσα της περιοχής μας την Όμορφη Νεράιδα δεν ήξερε τι έκανε? Τώρα πως λέτε ότι η συμβολή του Δήμου δεν είναι σημαντική τόσο στην οργάνωση της εστίασης όσο και στην φιλοξενία. Άμα θέλουν κάνουν και άμα δεν θέλουν δεν κάνουν. Όταν τα Σέρβια θέλανε να πάρουν το Περιβαλλοντικό Κέντρο που τελικά το πήρε το Βελβεντό, υποστηρικτές του Ελευθερίου – πρώην Δήμαρχοι το αφήσανε γιατί πολύ απλά σκεφτότανε με τον τρόπου που σκέφτονται οι περισσότεροι. Το ίδιο πράγμα είναι και εδώ. Αλλά πως θα γίνει ? πρέπει ο Δήμαρχος να σταματήσει να ασχολείται αποκλειστικά με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να εστιαστεί στην ανάπτυξη των τοπικών υποδομών. Το κάνει ? Γιατί δεν το κάνει? Συμμεριζόμαστε όλους τους επιχειρηματίες που με νύχια και δόντια προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές αλλά ότι έχει σχέση με προβολή και διαφήμιση του τόπου υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή η οποία ποτέ στα χρονικά δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα. Καθημερινά περνάνε τόσοι υπουργοί από την περιοχή μας γιατί δεν επικεντρώνονται σε μία στρατηγική ολοκλήρωσης των εργασιών αναστήλωσης και προβολής των Βυζαντινών Μνημείων ? Και ακούμε κάθε χρόνο να λένε από το Δημαρχείο φταίει η Βυζαντινή Εφορία, φταίει το υπουργείο, φταίει το κράτος. Αυτά είναι αστεία πράγματα, από εδώ θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε και μετά να φτάσουμε στο τέλος που είναι οι διοργανώσεις και όλα τα αθλητικά – τουριστικά γεγονότα. Αλλά εμείς πάντα ξεκινάμε από το τέλος και μετά ο ένας κατηγορεί τον άλλο είπες, μου είπε και τα σχετικά. Πάντως είναι καλά που συζητάμε τέτοια πράγματα γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν συζητούσαμε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι κάποιο κάλεσμα σε μετανάστες άσε που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ούτε ένα ξενοδοχείο
Τι προσφέρει η νεράιδα; Δέκα λεπτά θέα. Τέλος
Τα κάστρα δέκα λεπτά θέα . Τέλος. Το μόνο μέρος ενταγμένο στην Ουνέσκο τα Μπουχάρια δεν απασχολεί τον δήμο Σερβίων γιατί δεν είναι στα Σέρβια.

Το πρόβλημα είναι το κάλεσμα για δημιουργία ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΕΓΡΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κάτι που στοίχισε την διαπομπευση πολιτών σε ζωντανή μετάδοση και εάν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις οι λαϊκές αντιδράσεις αυτή τη στιγμή θα πέρναγαν χιλιάδες φορτηγά με αμιάντου από τον τόπο μας και μια λίμνη νεκρή. Και πήγε ο πρόεδρος των ψαράδων υποψήφιος μαζί του...
δυστυχως επανεκλέχτηκε όπως ο Μπεος όπως ο Μιχάλης Παπαδόπουλος όπως ο Αχιλλέας Καραμανλης.

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Προς 12:02 Αηδιαζω με τον εαυτο μου που απαντω..απλα το κανω γιατι κατι περπιραιοι σαν εσενα θελουν να γινουν και Δημαρχοι..Θου Κυριε..και δυστηχως ειστε πολλοι και πολλες.Μες την μανια σου και το μονιμο ντερτι σου γραφεις Κυριες Αγορου..αντε να το παρακαμψω..αλλα το μοτιβο αλλα να γραφω κι αλλα ν ακουν τα αυτια σου..γιατι σιγουρα δεν βλεπεις και εισαι αλλου γι αλλου καταναλλου..σταματα το γιατι ως εδω και μη παρεκει..κι ο νοων νοειτο.Δεν τολμαει κατι να γραψει καποιος κι αμεσως το παραφραζεις..ταχεις καψει τα λαδια ολα.Μιλησα για υποδομες που ζητουν οι ανωνυμοι σαν εσενα..οχι γιατι θα μπορουσε σε οτι αποφασιστει και υλοποιηθει να μεριμνησει και να συμβαλει ο Δημος..κι αρχιζεις τα τροπαρια σου επι παντος επιστητου. Αν εχεις παρει διαζυγιο με τα αυτονοητα ελεος..αρκετα μας κατσικωθηκες με το δραμα σου.Παντως για να σου κανω το χατηρι εσενα και λοιπους θα προτεινω δημιουργια επιτροπης πιεσης στον Ελευθεριου ν αρχισει να ανοιγει εστιατορια και να κτιζει ξενοδοχεια ουχι για τους Μεταναστες αλλα για τους θεονηστικους απο Λογικη ανωνυμους πολιτες.Α !μη μου διαφυγει και ν αρχισει να εμπορευεται εφημεριδες και τσιγαρα..κατακαημενα Σερβια τι σουμελλαν να παθεις.Φτανει πια..και κανα ονοματακι δε βλαπτει..οχι μονο κυνηγος Θωκων..Θου Κυριε.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση για τον Ε65 που δεν πέρασε απο τα Σέρβια ποιός ευθύνεται? Μήπως η εστίαση? Μήπως οι ξενοδόχοι? Μήπως οι πολίτες? Δηλαδή εδω και χρόνια είχαμε δημοτικές αρχές που το μόνο που κάνανε ήταν να υποβαθμίζουν τις υποδομές του Δήμου Σερβίων και τώρα διαβάζουμε σχόλια οτι ο Δήμος δεν μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αγόρου ποτέ δεν διεκδίκησα θέση στην Πολιτική, ποτέ δεν παρακάλεσα και το κυριότερο δεν φίλησα κατουρημενες ποδιές. Οσο για τα λάθη βλέπεις το κινητό τηλέφωνο μου δεν ειναι οτι καλύτερο και σύγχρονο. Διάλογο κάνουμε και όχι κερκίδα σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Αλλά έτσι έχετε μάθει.

Ανώνυμος είπε...

Να περναει από τα Σέρβια ο Ε65; Που ζείτε σε ποιον αιώνα; Δίνεται μάχη να μην περνάνε οι εθνικοί οδοί από κατοικημένες περιοχές ! Τώρα αποδείχθηκε ποιοι μπλοκάρουν τόσα χρόνια το κομμάτι κοζανη- ρυμνιο-τριγωνικο

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Προς 19:24 23/4/2024 Ο Διαλογος για να γινεται και ναχει αποτελεσμα απαιτει ισους ορους οπως πχ επωνυμους πολιτες και κυριως στοιχειωδη σεβασμο και λογικη.Το αν φιλησαν καποιοι κατουρημενες ποδιες αυτο το ξερει και κρινει η κοινωνια..μια βολτα εκει που εργαστηκα 35 χρονια και πλεον θα σε πεισει για την τρικυμια του μυαλου σου.Το να γραφεις ασυναρτησιες και μπουρδες κι αυτο πολιτικη ειναι..οσο για την κερκιδα που λες και εκει εχουν μπει καμερες..εσυ γιατι μπρε δε γραφεις το ονοματακι σου να σε πιασει καμια <>..να δουμε πως βγαζεις τα μπικικινια σου...και ποσο ακεραιος εισαι..φτηνε ανωνυμισκε..Καλη Ανασταση ! ΥΓ οσο και να ξεκαρφωνεσαι..δεν πειθεις μιλαν τα γραπτα σου.

Το Προφίλ μας