Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δημοτική Ενότητα Λιβαδερού: Το δάσος δεν είναι δημοτικό, είναι ιδιωτικό – Ναι από το Δ.Σ. Σερβίων στην εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης αξιοποίησης του δάσους

Η εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη συζητήθηκε έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων της Τρίτης, αλλά τελικά ψηφίστηκε η εφαρμογή της με προτεραιότητα ξύλευσης στα 4.000 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο.

Όπως αναφέρθηκε το δάσος του Λιβαδερού δεν είναι δημοτικό, είναι ιδιωτικό και το αγόρασαν το 1903. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα όμως ποιες εκτάσεις ανήκουν σε ποιους. Ο κ. Κώστας Παπαχαρισίου επέρριψε ευθύνες στο δασαρχείο που δε ρώτησε αν συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες. «Παράνομο είναι το δασαρχείο και η Διεύθυνση Δασών. Να προσέξουμε μήπως καταπατήσουμε υπηρεσίες. Ο δικαστικός αγώνας για το Λιβαδερό είναι μονόδρομος» πρόσθεσε.

Τα 18.000 στρέμματα είναι ιδιόκτητα από τα 22.000 στρέμματα της διαχειριστικής μελέτης. Μόνο τα 4.000 στρέμματα παραχωρήθηκαν στο Δήμο. Πρέπει να διορθωθεί το κτηματολόγιο σύμφωνα με τις θέσεις των μελών του τοπικού συμβουλίου και να πάει στα 4.000 στρέμματα η μελέτη μετά από εκτάσεις που δώρισαν οι παππούδες τους στην κοινότητα. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή προτάθηκε να γίνει η διαχειριστική μελέτη στα 4.000 στρέμματα, τα οποία δεν είναι επίσης αποσαφηνισμένα. Οι κάτοικοι όπως αναφέρθηκε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Οι ενστάσεις κατέπεσαν απάντησε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου. Όποιος έχει έννομο συμφέρον ας διεκδικήσει τα δίκαιά του τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο πνεύμα του ''Αποφασίζουμε και Διατάζουμε'' και ενώ υπάρχει στο παρελθόν απόφαση ΔΣ που καταψήφισε την συγκεκριμένη μελέτη, η δημοτική αρχή απάντα σε όλους τους δημότες του Λιβαδερού οτι εάν έχουν ενστάσεις να πάνε στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν εκεί το δίκιο των περιουσιών τους. Το ΔΣ είναι για να ακούει και να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών, όχι για να τους στέλνει στα δικαστήρια αλλά έτσι κάνουν και στην προσωπική τους ζωή και με αυτό το πνεύμα συνεχίζουν και στις συνεδριάσεις των ΔΣ. Αλήθεια πόσοι πολίτες βρέθηκαν στα δικαστήρια γιατί δημόσια τους κατέκριναν και ύψωσαν ανάστημα ; Να τους χαιρόμαστε. Ελλάδα - Σέρβια 2024

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν κάνουν έτσι και στην προσωπική τους ζωή. Γιατί εκεί πληρώνουν από την τσέπη τους. Ο Ελευθερίου πολλές φορές λέει σε πολίτες "πηγαίνετε στα δικαστήρια" σε καταφανώς παράνομες αποφάσεις γιατί το δικό του γινατι το πληρώνει το δημόσιο χρήμα ενώ ο ιδιώτης πληρώνει από την τσέπη του. Για δείτε λίγο την υπόθεση του υπαλλήλου που δημοσιεύτηκε εδώ μέσα. Ο ένας πληρώνει από τον μισθό του τα δικαστικά και δικαιώνεται αλλά ο δήμαρχος πληρώνει με τους φόρους μας την εμμονή του. Αυτό θα γίνει και με το δάσος της Ελάτης και του Λιβαδερού. Δυστυχώς την ευγένεια των κατοίκων και εξέλαβαν για αδυναμια

Ανώνυμος είπε...

αυτοι μασανε ?!!βεβαια και μασανε και μασανε και πολυ καλα!!αν μασουσατε και εσεις και ειχατε το στομα γεματο δεν θα μιλουσατε.ομως τα παραπονα στην καλλιοπη πλεον. απο δημοκρατικη παραταξη δεν προερχεται? θα σας ακουσει! σιγουρα! γιατι με τα αυτια ακους οχι με το στομα.....

Ανώνυμος είπε...

Είναι ασέβεια και πρόκληση προς τους κατοίκους του Λιβαδερού και της Ελάτης, η συμπεριφορά του δημάρχου.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος που υπάρχει για να αφουγκράζεται την κοινωνία και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, πάει κόντρα στις δύο κοινωνίες, με δυσοίωνα αποτελέσματα τόσο για το μέλλον των κοινωνιών, όσο και του ιδίου του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων.
Διότι μπορεί ο δήμαρχος να είναι αυτός που είναι αλλά όταν έρθει η ώρα του εισαγγελέα θα πει εγώ δεν ψήφισα, οι σύμβουλοι ψήφισαν.
Και είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους θα προσφύγουν δικαστικά και θα στραφούν εναντίον και προσώπων.
Και τότε ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Γιατί από όσο φαίνεται η ώρα του εισαγγελέα πλεισιάζει.

Μουσατος είπε...

Αυτό το Δάσος κύριε δήμαρχε το έχουν πληρώσει κ αγοράσει οι γονείς μας κ οι παππούδες μας.Για το Λιβαδερού αναφέρομαι.Μακρια τα χέρια σου απ' εκεί.

Ανώνυμος είπε...

πόσους ψήφους πήρε στο Λιβαδερό, για θυμίστε μας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε τώρα.

Το Προφίλ μας