Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΚΑΕΠ) στη Φλώρινα ενώ συμμετείχαν σε αυτό πανεπιστημιακοί και ερευνητές/ερευνήτριες, εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μεταδιδακτορικοί/μεταδιδακτορικές και διδακτορικοί/διδακτορικές ερευνητές/ερευνήτριες, απόφοιτοι/απόφοιτες, μεταπτυχιακοί/προπτυχιακοί φοιτητές και μεταπτυχιακές/προπτυχιακές φοιτήτριες της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες παρακολούθησαν 4 κεντρικές ομιλίες από υψηλού κύρους προσκεκλημένους ομιλητές, οι οποίοι πραγματεύτηκαν ζητήματα που αποτελούν σημεία εστιασμού για την Παιδαγωγική και την Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ, κ. Βασίλειος Μπάρος, ανέδειξε διαστάσεις της προσφυγικής κρίσης, ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Μπίκος, παρουσίασε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σύγχρονου σχολείου, ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο, η καθηγήτρια κα Αναστασία Δημητρίου εισηγήθηκε θέματα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης ενεργών πολιτών. Τέλος, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαγιαννάκης, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανέπτυξε θέματα Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης και της αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση. Επιπλέον, στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 85 προφορικές ανακοινώσεις.
Σημείο αναφοράς του Συνεδρίου αποτέλεσε, επίσης, το έντονο ενδιαφέρον και η συμμετοχή των φοιτητών/φοιτητριών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι οποίοι/οποίες επιπλέον διεκπεραίωσαν με ευθύνη, συνέπεια και θάρρος το διαδικαστικό και οργανωτικό κομμάτι του Συνεδρίου συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία του.
H Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου