Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Χ. Γκοβεδάρος (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων): Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και υπό τις οδηγίες των επιστημονικών υπευθύνων κ. Κατάκαλου Κων/νου και κ. Πανέτσου Παναγιώτη προγραμματισμένες δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Οι δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα Μ4-2, Μ5-2, Μ6-2 είχαν λάβει χώρα στις 09/10/2023 και μετά την επέμβαση ενίσχυσης στον πρόβολο Μ6-2.

Επίσης στο επόμενο διάστημα και ενδεχομένως την Κυριακή 28/04/2024 θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές φορτίσεις δειγματοληπτικά σε ορισμένα αμφιέρειστα τμήματα και επανάληψη στον πρόβολο Μ6-2 στον οποίο έγινε η επέμβαση ενίσχυσής του.

Στο επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο και το πόρισμα των μετρήσεων που έγιναν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου αντοχής της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων έως την έναρξη του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και αφού προηγηθεί η εκπόνηση της μελέτης η οποία θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα.

Κατά τα λοιπά συνεχίζεται το έργο της στεγάνωσης της πλάκας καταστρώματος και της ορθής απορροής των ομβρίων υδάτων στο μήκος της προβολοδόμησης με σκοπό την προστασία του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων από περαιτέρω οξείδωση και με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του περί τα τέλη Μαϊου.

Η αντιπεριφέρεια τεχνικών έργων Δυτικής Μακεδονίας και η τεχνική υπηρεσία της έδρας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και τους επιστημονικούς υπεύθυνους εργάζονται σταθερά με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών

kozan.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η νέα περιφερειακή αρχή πραγματικά είναι για γέλια. Όχι ότι η προηγούμενη ήταν καλλίτερη. Όταν ο Αμανατίδης κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής ΝΔ τον Μάιο του 2023 και το ρωτούσες στα Σέρβια τι θα γίνει με το άνοιγμα της Γέφυρας απαντούσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και πως δεν είναι δική του δουλειά. Ξαφνικά αφού ανέλαβε περιφερειάρχης με την επίσημη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας (αυτά περί ανεξάρτητου πείτε σε κανένα άλλον) άρχισε και αυτός και οι συνεργάτες του να έχουν άποψη επί του θέματος, να ομιλούν για καθυστερήσεις, για παραλήψεις, για τραγικά λάθη και πολλά άλλα. Δεν έχουν καταλάβει οι Δημότες των Σερβίων ένα πράγμα: Και ο Αμανατίδης και ο Κασαπίδης και όποιος άλλος να ήταν από άλλη παράταξη τα ίδια και χειρότερα θα κάνανε στο θέμα της γέφυρας. 300 μέτρα άσφαλτο θέλουν να στρώσουν και θα δουλεύουν για περισσότερο από 60 μέρες όταν όλη αυτή η εργασία θα μπορούσε να γίνει σε 14 μέρες εάν δούλευαν συνεργεία με συνεχόμενες βάρδιες. Δεν τους νεάζει η ταλαιπωρία των πολιτών, η επικινδυνότητα της καθημερινής διέλευσης, το άγχος, η αγωνία και η ψυχική οδύνη. Αυτά ας τα σκεφτούμε καλύτερα και ας τα εκφράσουμε στις εκλογές του Ιουνίου.

Ανώνυμος είπε...

Τα πρωτα που αναφερεις σωστα ειναι αλλα ειναι λιγο νωρις για να καταδικαζεις τον Αμανατιδη μην βιαζομαστε τοσο ειναι αδικο, τα στερνα ομως τι ταθελες !Μετα τις εκλογες του Ιουνιου η Γεφυρα ο Περιφερειαεχης και εμεις στη θεση του θαναι ο καθενας,για αλλα πραγματα ψηφιζουμε,μαλλον αλλα σε καινε και οχι τα εργα οι γεφυρες και οι αγωνιες του κοσμου,τα ψηφαλακια μονο που δεν μας λες προς τα που να τα δωκουμε.

Ανώνυμος είπε...

22/4/24 07:20

Βλέπεις ότι προδίδεσαι από μόνος σου … δεν ανέφερα για ψιφαλάκια, δεν υπέδειξα κανένα συνδυασμό, απλά εκφράστηκα για την τεράστια ανησυχία των πολιτών όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης τους από την γέφυρα. Εσένα που σε απασχολεί το θέμα της ψήφου βγες τώρα να υπερασπιστείς τον κάθε υποψήφιο γιατί βλέπεις τόσα χρόνια οι υποσχέσεις τους γίνανε πράξη, ειδικά στον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Η τεραστια ανησυχια των πολιτων και οι εκ του μακροθεν και εκ του ασφαλους εκφραστες τους.Οι υποψηφιοι καθε λογης τη δουλεια τους κανουν ,εσυ μαλλον τους υπερασπιζεσαι ολους γιατι τετοια φιντανια κυκλοφορουν εκει εξω και δεν προκειται να αλλαξει τιποτα,αλλα που εσυ !δυσκολα και δυσνοητα αυτα για σενα,αμολας την κουτσουλια, επαναλαμβανεσαι ως παπαγαλος για τα ψηφαλακια η Γεφυρα μπορει και να ξανακλεισει και ξαναανοιξει, εσυ δεν..μαλλον.

Ανώνυμος είπε...

22/4/24 13:21

Ασχολήσου με τον Κασελάκι που σε έπιασε τώρα στη σύνταξη το ενδιαφέρον του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Προς 18:42 Προτιμω να ασχολουμαι με τα πουτ***κια σαν εσενα οχι με τον κασελακη ανορθρογραφε διορισμενε, αληθεια ποθεν, πες μας.Το ποσο ενδιαφερον εχει ο καθεις για τον τοπο ειναι γνωστο το καπως αγνωστο ειναι οι παρεισακτοι στον εγκεφαλο και τιμητες των παντων.Παλιοουρμπουτι της Φρειδερικης και του επταετους πουλιου !

Ανώνυμος είπε...

Χαχα το πουλί του κασελακη θέλεις βρομ......στα

Το Προφίλ μας