Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου

Ο Δήμος Κοζάνης αποδεικνύει στην πράξη τη βαρύτητα που έχει δώσει στην οδική ασφάλεια με την υπογραφή της σύμβασης του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, που αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές.

Σημειώνεται, ότι το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος των παρεμβάσεων σε συνέχεια εκείνων για τη μείωση της ταχύτητας, την αναμόρφωση του αστικού οδικού περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των υπεραστικών και περιαστικών οδών.

Έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΑΤΡΑΞ .Τ.Ε., την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Μελετών Νούλας Τουμπουλίδου, ξεκινά μία σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Αναλυτικά, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού σε τμήματα οδών σε εισόδους Κοινοτήτων ή τμημάτων οδών ιδιαίτερης χρήσης, όπου ο φωτισμός είτε δεν υφίσταται είτε είναι ελλιπής.

Συγκεκριμένα στις οδικές αρτηρίες:

·         Είσοδος Δ.Κ. Αιανής από Καισαρειά

·         Είσοδος Νέου Κλείτους

·         Είσοδος Κοινότητας Αγίας Παρασκευής

·         Είσοδος Κοινότητας Βοσκοχωρίου

·         Είσοδος Κοινότητας Δρεπάνου

·         Είσοδος Κοινότητας Κερασιάς

·         Είσοδος Κοινότητας Νέας Νικόπολης

·         Είσοδος Κοινότητας Καισαρειάς από Αιανή

·         Είσοδος Κοινότητας Καισαρειάς από Κοζάνη

·         Δρόμος προς Κοινότητα Καρυδίτσας με ποδηλατόδρομο

·         Είσοδος Κοινότητας Μαυροδεντρίου από Κοίλα

·         Δρόμος προς Κοινότητα Μεταμόρφωσης από Ξηρολίμνη

·         Δρόμος έξω από κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Λευκόβρυση

 

 

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση συστημάτων μείωσης της ταχύτητας σε εισόδους Οικισμών, καθώς και προειδοποιητικά πλησίον σχολικών μονάδων, καθώς και τοποθέτηση αντικεραυνικών και επαναφερόμενων ρελέ διαρροής σε επιλεγμένα πίλαρ τροφοδοσίας, που αφορούν τον δημοτικό φωτισμό, σε βασικές αρτηρίες προκειμένου να διασφαλίζεται η αδιάληπτη λειτουργία του φωτισμού σε αυτές.

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο «Sub 2 – 16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 4.6 «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» για ποσό ύψους 300.000,00 € για το έτος 2023 και 699.999,97 € για το έτος 2024 (Κ.Α.Ε.: 64.7323.0001). Το ποσό της σύμβασης του έργου ανέρχεται σε  913.460,79 ευρώ με Φ.Π.Α.

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας