Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Στα «χέρια» του Δήμου Κοζάνης περνά η οικία Καραγκούνη στην περιοχή της Σκ’ρκας

Στο Δήμο Κοζάνης περνά πλέον η διώροφη κατοικία παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής των κληρονόμων της Άννας Καραγκούνη, επί της οδού Γεωργίου Τιάλιου,  έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τους  κληρονόμους του ακινήτου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Με την αριθμ. 499/2023 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κοζάνης προχώρησε στην αγορά του ακινήτου, με στόχο να το αξιοποιήσει για τη φιλοξενία και ανάδειξη χαρακτηριστικών τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο εντάσσεται στην ευρύτερη παλιά γειτονιά της Σκ’ρκας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κοζανίτικη παράδοση που χαρακτηριζόταν στο παρελθόν από ισόγεια και διώροφα σπίτια, με ενδιαφέροντα στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής. Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται και το παραδοσιακό διατηρητέο σπίτι Φασούλα, που λειτουργεί ως Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι με αυτόν τον τρόπο τιμάται ο αείμνηστος Αστέριος Καραγκούνης, Δήμαρχος επί σειρά ετών στην Πόλη της Κοζάνης, αναγνωρισμένης αξίας από όλους τους κλάδους και παρατάξεις, καθώς και η επίσης αείμνηστη Άννα Καραγκούνη, φημισμένη για το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο και την εθελοντική προσφορά της.

Όπως υπογράμμισαν οι κληρονόμοι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης: «Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι μειωμένη λόγω συνιδιοκτησίας και ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 ευρώ περίπου. Παρόλα αυτά συμφωνήσαμε η τιμή αγοραπωλησίας να είναι 95.000 ευρώ, σε ένδειξη τιμής και ευχαρίστησης προς το Δήμο Κοζάνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας