Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι μαζικές αποχωρήσεις -Έφυγαν 47 μέλη από την τοπική οργάνωση Κοζάνης

Συνεχίζονται οι μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στην Κοζάνη.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν επώνυμα 28 μέλη και ακόμα 14 που δεν επιθυμούσαν να δημοσιευτούν τα στοιχεία τους (ενώ πέντε ακόμα είχαν ήδη αποχωρήσει), ανακοινώθηκε η αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει την χώρα υπέρ της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των πολλών».

Αναλυτικά το κείμενο αποχώρησης



Με θλίψη αλλά με απόλυτα πολιτικό σκεπτικό, αποφασίσαμε την έξοδό μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα με το οποίο συμπορευθήκαμε για πολλά χρόνια, με μία Αριστερή λογική, μία λογική προσφοράς, χωρίς να υπολογίζουμε την ψυχική και σωματική κούραση, με απόλυτη ανιδιοτέλεια.

Με την αποχώρησή μας κλείνει ένας κύκλος. Τίποτε όμως δεν σταματάει εδώ. Παραμένουμε παρούσες και παρόντες στους συλλογικούς αγώνες της κοινωνίας, έτοιμοι και έτοιμες να αποτελέσουμε μέρος της συλλογικής προσπάθειας για μια πειστική πρόταση, για να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό, αριστερό και προοδευτικό αντίβαρο στην παντοδυναμία της Ν.Δ.

Θα αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει την χώρα υπέρ της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των πολλών.

Υπογραφές

    Βελημαχίτου Αννα ( μέλος ΝΕ)
    Βότσης Νικόλαος
    Βότση Αικατερίνη
    Βότση Αναστασία
    Βουνοτρυπίδης Χάρης
    Γεωργιάδου Μαρία
    Δεληγιαννίδου Φανή (μέλος ΝΕ)
    Ζαραφίδου Κούλα
    Καγκελάρη Αναστασία
    Καζαντζίδης Παύλος
    Καραγεώργος Δημήτρης
    Καρακίτσιου Αναστασία
    Καρυπίδου Λίνα
    Κοκκινίδης Στάθης (μέλος ΝΕ)
    Κοσμίδης Βαγγέλης (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης)
    Κουτσοσίμος Μανώλης
    Λαμπαδάς Βάιος
    Μαυρίδης Παναγιώτης
    Μαυρίδου Κατερίνα
    Μεντεσίδης Αιμίλιος (μέλος ΝΕ)
    Μισαηλίδης Ηρακλής
    Παπαδόπουλος Ραφαήλ
    Σιαμπανόπουλος Αλέξανδρος
    Σιχονιδης Θεόδωρος (μέλος ΝΕ)
    Τόσκα Σοφία (μέλος ΝΕ)
    Τσανιδου Ελένη
    Χαλκιάς Θωμάς (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης)
    Χατζησάββας Γεώργιος

Επίσης, αποχώρησαν αλλά 14 μέλη της τοπικής Οργάνωσης, που για λόγους Προστασίας των Προσωπικών τους Δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό (GDPR 2016/679) δεν επιθυμούν να αναφερθούν τα ονόματά τους και οι επιλογές όλων πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Τέλος, νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι :

    Γούλιαρου Θεοδώρα ( μέλος Κεντρικής Επιτροπής)
    Κούτα Άννα (μέλος Κεντρικής Επιτροπής)
    Λαμπαδάς Ευθύμης (μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας)
    Μάντζιαρης Στέργιος (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης)
    Χιωτίδης Γιώργος ( μέλος ΝΕ) 

iefimerida..gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβομαι και εκτιμω τους αποχωρησαντες Συντροφους τοπικης οργανωσης Κοζανης και λοιπους.Ο καθεις ειναι λευτερος για τις επιλογες του,ολοι μετριουντε και ζυγιζοντε,οι προθεσεις διαφερουν.Προκυπτουν ομως ερωτηματα που ουτε ατομικα ουτε συλλογικα μαλλον θα απαντηθουν.Δυο Μηνες πριν το Συνεδριο?δε στεκεται κι ειναι πρωτογνωρο για την Αριστερα,αλλα ποιος καθεται τωρα μωρε να κουραστει για τις αποψεις του και την τυχη τους.Πρωτη φορα ακουω για ψυχικη και σωματικη κουραση,κατι σαν αγγαρεια δηλαδης,οι Αριστεροι συντροφοι κοπιαζουν με ψυχη κι ερωτα για τις ιδεες και τον κοσμο,απογοητευοντε ενθουσιαζοντε σεβοντε κλεινουν τελευταιοι την πορτα.Το πιο σοβαρο ερωτημα ομως ειναι:τοσα πολλα και αξιολογα ατομα στην οργανωση κι ο Κασελακης με τεραστια διαφορα Πρωτος ?χορτοσυλλεκτες για σαλατα ηταν ολοι οταν επεφταν τα γκορτσα?Διαμορφωση νεας κοινωνικης πλειοψηφιας λεει..ποθεν πως και πουθε προκυπτει τουτο? με τετοιες πολιτικες συμπεριφορες ?τοσα πολλα ετη στο κουρμπετι καποιοι δεν ακουσαν δεν εμαθαν γρι για τα τραυματικα αποτελεσματα των Διασπασεων?αν και εν προκειμενω για Διαζυγιο προκειται.Οι απαντησεις καλοδεχουμενες και επιβεβλημενες.Γραφω ανωνυμα οχι γιατι κολονω,οι εχοντες γνωση θα με αναγνωρισουν,αλλα γιατι απαξιω να καταθεσω το ονομα μου σε αυτους που αγνοουν οτι μας βριζουν κατα καποιο τροπο φευγοντας, διοτι:Το τας ιδιας ευεργεσιας υπομιμνησκειν ολιγον δει του Ονειδιζειν Εστι....-

Ανώνυμος είπε...

Και ακόμη είναι στην αρχή. Με τον απολιτικ Κασελλάκη της Γκόλντμαν Σαξ, κάθε μήνα και 0,5% κάτω, μέχρι το δάπεδο στο 3%.

Το Προφίλ μας