Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Το καλοκαίρι η πρώτη μονάδα υγείας

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει στην Κοζάνη η πρώτη εκ των τεσσάρων μονάδων υγείας, οι οποίες δημιουργούνται στο πλαίσιο των αλλαγών που προβλέπονται στο σύστημα της πρωτοβάθμιας υγείας, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου στην Βουλή που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης  ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Κεντροδυτικής Μακεδονίας Αγάπιος Γαβριηλίδης, αναλύοντας τις αλλαγές που έρχονται προς όφελος των πολιτών.
Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση επιλύει ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα καθώς τα μισά προβλήματα οφείλονται στην πρωτοβάθμια υγεία, τα οποία δεν άγγιξε κανείς καθώς υπήρχαν πολλά συμφέροντα. Εξήγησε παράλληλα ότι οι μισοί ασθενείς από την πόλη της Κοζάνης δεν χρειάζεται να προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Σε αυτό το θέμα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, έρχεται να παρέμβει αποφασιστικά η νέα δομή της Α΄Θμιας Υγείας που προβλέπει τη δημιουργία τοπικών μονάδων υγείας ανά 10-12.000 κατοίκους, με τέσσερις γενικούς γιατρούς, οι θέσεις των οποίων θα προκηρυχτούν μέσα στον Ιούνιο και με μια θέση παιδιάτρου όπου υπάρχει μάλλον πρόβλημα καθώς είναι μια ειδικότητα που δεν προσέρχεται και ούτε συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥ. Στον δεύτερο βαθμό θα λειτουργήσουν τα ενοποιημένα Κέντρα Υγείας στην περιοχή, όπου θα υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου