Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι μπάντες του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης και προφεστιβαλική παρέμβαση από το εργαστήρι κρουστών του Δ.Ω.Κ.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 08:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ανοίγουν μουσικά το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης το εργαστήρι κρουστών ενηλίκων, του Σάκη Κουκουμπέση, του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.
Στη μουσική σκηνή του Φεστιβάλ, κάθε βράδυ, ανεβαίνουν:
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου: The Balguns & Anima Nation
Το Σάββατο 01 Ιουλίου: Βουκολική Διαταραχή & ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Την Κυριακή 02 Ιουλίου: Nodus Tollens & The Coreys

The Balguns
Είδος: World/Balkan (con)fusion
TheBalguns το όνομα της μπάντας μας γιατί τα όπλα είναι όλα σκληρά αλλά αυτά της μουσικής φίνα. Υπάρχουμε από το καλοκαίρι του 2012, ξεκινώντας να δημιουργούμε σε ένα χωριό της Έδεσσας, βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δουλεύουμε με πίστη και αφοσίωση στη μουσική, με την οποία ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, ζούμε...
Από τα πρώτα βήματα της μπάντας είχαμε την τιμή και την χαρά να παίξουμε σε διάφορα festivals ανά την Ελλάδα, όπου μερικά από αυτά είναι και μεγάλου βεληνεκούς. Ενδεικτικά: RiverParty (Νεστόριο), Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Χανίων, Dramaica (Δράμα), BalkanFest (Θεσσαλονίκη), Edessycho (Έδεσσα), ... Επίσης έχουμε μοιραστεί το stage με καταξιωμένους μουσικούς με δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς: ImamBaildi, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, AromaCaribe, Skaribas, Baildsa, Fundracar...
Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι από τις αρχές της ύπαρξής μας συνθέτουμε δικά μας κομμάτια με στίχο αλλά και instrumental. Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μουσικών της μπάντας, μας οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου style παιξίματος και ήχου, που το ονομάζουμε BalkanCon-Fusion. Πιο συγκεκριμένα, ως βασικό συστατικό χρησιμοποιούμε την βαλκανική μουσική από όπου και αντλούμε θέματα και ρυθμούς από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μίξη παράδοσης με τα δυτικά, μοντέρνα είδη μουσικής όπως Jazz, rock, funk Κ.λ.π. Τέλος η playlist απαρτίζεται, πέρα από τις δικές μας συνθέσεις, με ξεσηκωτικές διασκευές ευρέως γνωστών τραγουδιών καθώς και χορευτικά παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα από εμάς.
Μέλη:
Μάκης Ψαρράς (Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνή)
Ράφος Γκέντζης (Πλήκτρα, Ακορντεόν, Φωνή)
Γιώργος Ευγενιάδης (Τύμπανα)
Χρήστος Τούλης (Ηλεκτρικό Μπάσο)
Κώστας Παπαχρήστου (Τρομπόνι)
Πάκης Ανδρονίκου (Σαξόφωνο alto-tenoro)

Anima Nation
Είδος: Reggae / Afrobeat / Funk
Μέσα από tropical ήχους (reggae, ska, afrobeat, funk, cumbia, boogalloo, latin, calypso), προσμίξεις hip hop και soul οι Anima Nation δημιουργούν ένα θερμό, γεμάτο χαμόγελα και χορό live party σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση!
Η πορεία τους ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη. Tο 2014 κυκλοφορούν τον πρώτου τους δίσκο Illusion και το Γενάρη του 2017 τον δεύτερο L.OV.E.! 
Με την μοναδική σκηνική παρουσία της, η μπάντα πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της και κατακτώντας τις καρδιές του ακροατηρίου!
Μέλη:
Δημήτρης Μορφίδης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά)
Γιάννης Σαββίδης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή)
Μάκης Καργατζής (ηλεκτρικό μπάσο)
Στέλιος Ζαφειρόπουλος (τύμπανα)
Θέμης Παπαμηνάς (πλήκτρα)
Μιχάλης Καρανίκος(Τρομπόνι)
Σοφία Μωυσιάδου (σαξόφωνο)
Μέγας Χρήστος(ηχοληψία)

Βουκολική Διαταραχή
Είδος: Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικο γλέντι, παιγμένο Ροκ και ενορχηστρωμένο Βουκολικά
Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικη χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη Βουκολικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών στην σχάρα δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο.
Μέλη:
Φίλιππος Φασούλας (κλαρίνο, τραγούδι)
Γιωργής Σηφάκης (λαούτο, φωνή)
Μπίλλης Γιαννούσης (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή)
Χρήστος Παπάς-Κρεμμύδας (κρουστά)

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Είδος: Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Την απάντηση έχουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, το σχήμα από την Ορεστιάδα, που άρχισε την πορεία του το 2008 όταν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαϊτσης Χαρακοπίδης αποφάσισαν να «τα πούνε» παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε μια γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη και προσθέσανε το στοιχείο της πανκ στη μουσική τους.
Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και γουστάρει, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι.
Μέλη:
Γιώργος Σταυρίδης (Νταούλι, Θρακιώτικη Λύρα, Φωνητικά)
Βαϊτσης Χαρακοπίδης (Γκάιντα, Καβάλι, Ζουρνάς, Φωνητικά)
Πάνος Γκίνης (Ηλεκτρική Κιθάρα)

Nodus Tollens
Είδος: Alternative Rock, Indie Rock, British Rock
Οι Nodus Tollens είναι μια ελληνική ροκ μπάντα, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014.
Μέλη:
Avanovic I. (Σάββας Ηλιάδης) - Lead Vocals/Electric Guitar
Johan I. (Γιάννης Ηλιάδης) - Vocals/Electric Guitar
Ntinos O'mine (Κωνσταντίνος Κουτσιανόπουλος) – Drums
Giannis Ster (Γιάννης Στεργιόπουλος) - Electric Bass

The Coreys
Είδος: punk rock alternative
Οι The Coreys είναι punk rock alternative συγκρότημα που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Punk rock ήχος και κοινωνικός στίχος.
Οι The Coreys είναι επίσης δημιουργοί και παραγωγοί της σειράς Surreality Show την οποία μπορείτε να βρείτε στο YouTube channel.
Το όνομα The Coreys παίρνουν οι τέσσερις φίλοι προς τιμή του Βand Hero «Corey το κοκόρι» έχοντας κοινό επίθετο ως μουσικά αδέρφια.
Μέλη:
Bob Corey, Bass/Guitar/Vocals
Kurk Corey, Bass/Guitar/Vocals
Mario Corey, Guitar
Dim Corey, Drums

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας