Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Εσπερινός και Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο μνημείο της Μεγάλης Βασιλικής (40 ΠΟΡΤΕΣ) της Καστροπολιτείας Σερβίων 25-06-2017 (βίντεο-φωτογραφίες)

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ. τελέσθη εσπερινός μετά αρτοκλασίας και βυζαντινή συναυλία , στη μεγάλη Βασιλική εκκλησία της βυζαντινής καστροπολιτείας Σερβίων μετά από 9 χρόνια (23-08-2008). Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους , ο συμπατριώτης μας Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος , ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Θεοχάρης  οι  Ιεροψάλτες της Ι.Μ. Σερβίων
και Κοζάνης  ΄΄Ιάκωβος Ναυπλιώτης΄΄ και πλήθος κόσμου. Το υποβλητικό τοπίο και η κατανυκτική ατμόσφαιρα συντέλεσαν  σ’ ένα γεγονός αναβίωσης πολιτισμικών στοιχείων του Βυζαντίου. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Μ.Ο.Σ. ΄΄Τα Κάστρα΄΄ στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Κυριακής , πολιούχου Σερβίων.
    


     Ο ναός της μεγάλης Βασιλικής Σερβίων ανεγέρθη το πρώτο τέταρτο του 11ου αιώνα (1001-1025)μ.Χ. και αποτέλεσε για αιώνες τον καθεδρικό ναό της Επισκοπής Σερβίων. Βρίσκεται στην κάτω πόλη της βυζαντινής καστροπολιτείας μας. Ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Χριστοφόρος με το πέρας του εσπερινού , ευχήθηκε την άμεση αναστήλωση και συντήρηση που έχει ανάγκη το μοναδικό αυτό μνημείο , εκφράζοντας  έτσι και την χρόνια ανησυχία των Σερβιωτών για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου