Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πρωτοβουλία – Πρόσκληση από τον Α.Σ. ΑΙΑΣ Μικροβάλτου, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος

Μια ιδιαίτερα αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε η διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου ΑΙΑΣ Μικροβάλτου, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για τις ανάγκες των μελών του, του συνόλου των κατοίκων του Μικροβάλτου και για άλλες εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες συμπολιτών μας.
Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του χωριού είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, και μια Τράπεζα αίματος θα τους παρέχει μια ασφάλεια, απαραίτητη σε ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι οι καταστάσεις αναζήτησης αίματος την τελευταία στιγμή, καταστάσεις που λίγο-πολύ τις ζήσαμε όλοι μας με δικούς μας ανθρώπους.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το αίμα, αυτό το πολύτιμο αγαθό, δεν παράγεται αλλά δίνεται εθελοντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Τράπεζα Αίματος θεωρείται μια ομάδα εθελοντών αιμοδοτών με νομική υπόσταση, που να έχει παρακαταθήκη αίματος σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους υπευθύνους της «τράπεζας», οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό επιθυμούν.
Απαιτούνται σε αριθμό 20-30 δότες αίματος, ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών, για τους οποίους η συνεισφορά αίματος θα είναι 1-2 κατ’ έτος.
Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του συλλόγου απευθύνει πρόσκληση στα μέλη του, στους φίλους του και γενικότερα στους κατοίκους το Μικροβάλτου που πληρούν τις προϋποθέσεις του αιμοδότη, να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος.
Πληροφορίες – Δηλώσεις ενδιαφέροντος στους υπεύθυνους:
- Μαρκόπουλο Βασίλη, τηλ. 6946772954
- Γιαννόπουλο Κ. Αντώνη, τηλ. 6978481654
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας