Ο Καιρός: Ευάγγελος Βενιζέλος. "Η Ελλάδα δεν είναι πια χώρα δικαίου"

Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Μειώσεις από 48 έως 277 ευρώ για 2 εκατ. συνταξιούχους φέρνει ο επανυπολογισμός (video)

Μεγάλες μειώσεις που αρχίζουν από 48 ευρώ και φτάνουν στα 277 ευρώ φέρνει για 2 εκατ. συνταξιούχους ο τελικός λογαριασμός για τον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Ο λογαριασμός πληρώνεται άμεσα με «μαχαίρι» από την 1 Ιανουαρίου του 2019 και με πλαφόν το 18%.  Επιπλέον, από τον επανυπολογισμό θα προκύψουν αυξήσεις από 9 έως 111 ευρώ για 350.000 συνταξιούχους, για την επιστροφή των οποίων θα χρειαστεί μια πενταετία.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι κατηγορίες με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι:
Συνταξιούχοι Δημοσίου

Οι πραγματικές μειώσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου είτε έχουν λίγα έτη (20,25 ή 27) είτε περισσότερα (30,35,39) φτάνουν στο 25% ενώ με το πλαφόν η περικοπή θα είναι στο 18%.
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ με το παλαιό καθεστώς  είχαν ως μπόνους στη σύνταξη 220 ευρώ είτε έβγαιναν με 15 είτε με 35 χρόνια. Με τον επανυπολογισμό τους το   μπόνους καταργείται και οι περικοπές φτάνουν στο 35%.
Ενστολοι
Για τους  στρατιωτικούς  που έχουν λίγα έτη υπηρεσίας με καταβολή εισφορών ο επανυπολογισμός οδηγεί σε ντεφάκτο απώλειες 18%, καθώς μπορεί να είχαν σχετικά ικανοποιητικές αποδοχές, αλλά αποχωρούσαν ακόμη με λιγότερα από 35 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα με τα 5 έτη της «μάχιμης» υπηρεσίας, τα έτη για τα οποία κατέβαλαν εισφορές είναι λιγότερα.
Μειωμένη σύνταξη ή σύνταξη με ανήλικο
Μεγάλες είναι οι απώλειες για τις γυναίκες ή μητέρες που αποχώρησαν είτε με καθεστώς μειωμένης σύνταξης είτε με ανήλικο τέκνο και 18,3 έως 25 χρόνια ασφάλισης. Η κατηγορία αυτή θα έχει μικρότερο ποσό εθνικής σύνταξης.
Συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών
Απώλειες θα επίφερει ο επανυπολογισμός και στους συνταξιούχους ΔΕΚΟ και τραπεζών που βγήκαν στη σύνταξη με 35 έτη και το 80% ως 75% του μισθού που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι. Με τον επανυπολογισμό τα 35 έτη ασφάλισης έχουν συντελεστή απόδοσης 33,81% και στο ποσό που προκύπτει προστίθεται και η εθνική σύνταξη.
iefimerida.gr
Δείτε πως κορόιδεψε τους συνταξιούχους ο αρχιψεύταρος. Τους έταζε και 2 συντάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου