Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Οταν συμβεί το... «ατύχημα»

ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΛΙΠΗΣ
Το ρήγμα στις σχέσεις με την τρόικα σαφώς και βλάπτει σοβαρά την οικονομία.
Αλλά το χειρότερο όλων θα ήταν αν το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με άλλα, χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα και ευκαιρία για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι τέτοιο, η βλάβη στην οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμη. θα παρατείνει, αν δεν τροφοδοτήσει περαιτέρω, την κρίση και σίγουρα θα διευρύνει τον κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας.
Οι εκλογές θα τινάξουν στον αέρα όλα όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα, θα θέσουν υπό αναθεώρηση και αμφισβήτηση τις συμφωνίες και η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά, θα ξεκινήσει το έργο της υπογράφοντας ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Ουσιαστικά η κατάσταση θα επιστρέψει δύο χρόνια πίσω, όταν οι τότε εκλογές του 2015 ανέκοψαν την πορεία της οικονομίας και η χώρα υπέστη τα ερασιτεχνικά βαρου-φάκεια πειράματα, που έφεραν το τρίτο μνημόνιο.
Και το κακό που περιπλέκει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι αμφίσημη ως προς τους σχεδιασμούς της.
Προχωρεί σε προεκλογικές παροχές, ανακοινώνει στοχευμένα μέτρα υπέρ δεινοπαθούντων, συγκρούεται με τους δανειστές αναπολώντας την αντιμνημονιακή της ιστορία, αλλά διστάζει να αποφασίσει τελικά.
Μετράει και ξαναμετρΑΕΙ τους παλμούς του εκλογικού σώματος, δοκιμάζει ένα πειστικό αφήγημα, χωρίς όμως, όπως όλα δείχνουν, να καταλήγει στο «διά ταύτα», ξεκαθαρίζοντας γρήγορα το τοπίο.
Αυτή η αβεβαιότητα περιπλέκει περισσότερο τα γεγονότα και αυξάνει τον κίνδυνο να εισέλθει η οικονομία σ’ ένα παρατεταμένο εκλογικό κύκλο που θα καθηλώσει κάθε δραστηριότητα.
Το λάθος είναι ότι με τις ενέργειές της η ίδια η κυβέρνηση, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, ανοίγει τον δρόμο για τις κάλπες, ακόμη κι αν αυτές δεν είναι στους αρχικούς σχεδιασμούς της.
Οι παροχές που ανακοίνωσε ήδη και η πολιτική πόλωση που καλλιεργεί, διαμορφώνει προεκλογικό κλίμα.
ΕΤΣΙ, Οι εκλογές, ακόμη κι αν κανείς δεν θα τις επιδιώκει, θα προκύψουν στο τέλος σαν «ατύχημα».
Ένα «ατύχημα» που θα σταματήσει τον χρόνο στον Ιανουάριο του 2015.
για να ξεκινησουν τότε πάλι οι προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας, να ληφθούν σκληρά μέτρα, να γίνουν οι άγριες περικοπές στις συντάξεις και μετά να βρεθεί μια κυβέρνηση να μοιράσει βοηθήματα εν είδει παρηγοριάς στους χαμηλοσυνταξιούχους.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας