Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας - Η υπογραφή της σύμβασης τον Ιανουάριο στην Αθήνα

«Είναι η στιγμή να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, καθώς ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καινοτομεί και πρωτοπορεί και στόχος είναι μέσα από δουλειά, ενότητα και τεκμηρίωση να προχωρούμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θ. Καρυπίδης, παρουσιάζοντας το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, ένα αυτόνομο ταμείο για τη Δυτική Μακεδονία σε σύμπραξη με το ΕΤΕΑΝ, παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνου Γαλιάτσου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά και των προέδρων των Επιμελητηρίων Κοζάνης και Φλώρινας Κ. Κυριακίδη και Σ. Σαπαλίδη.
Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα σημαντικό εγχείρημα που ξεκίνησε ως ιδέα μέσα από τη συνεργασία με τα παραγωγικά επιμελητήρια Κοζάνης και Φλώρινας και προχωρά με την υποστήριξη της κυβέρνησης και την ενεργό συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ «σε μια δράση κορυφαία που θα θεραπεύσει τις αστοχίες της αγοράς και θα δημιουργήσει μόχλευση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνος Γαλιάτσος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Σκοπός σύστασης του ΤΑΔΥΜ είναι η βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης, το Ταμείο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους και προς όφελος των επιχειρήσεων ενδεικτικά για δάνεια, μικροδάνεια (για πολύ μικρές επιχειρήσεις), εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις κλπ.



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΤΕΑΝ θα συμμετέχουν με το ποσό των 5,00 εκατ. € η κάθε πλευρά. Από τα 5 εκ. της συμμετοχής της Περιφέρειας, 3 εκ. προέρχονται από την ΠΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Φλώρινας, αξιοποιώντας χρήματα του τοπικού πόρου.
Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΕΤΕΑΝ θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο στην Αθήνα, παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας