Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Εκδικάζεται η έφεση του εργατικού δυστυχήματος του 2009 στη βιομηχανία «Alfa» στην Κοζάνη

Από το kozanilife.gr
Ξεκίνησε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της έφεσης που ασκήθηκε από πλευράς των κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος, που προκλήθηκε το 2009 στη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης «ALFA» όπου στοίχισε τη ζωή σε μια 35χρονη γυναίκα.
Η υπόθεση το 2009 είχε συγκλονίσει την Κοζάνη, όπου κατά τη διάρκεια της εργασίας, η 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από διαρροή αμμωνίας στο κτίριο,
ενώ και άλλοι εργαζόμενοι είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κοζάνης με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θεωρήθηκαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ψύξης, ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας, καθώς και υπάλληλος της εταιρείας όπου κατά το χρόνο του δυστυχήματος, έκανε εργασίες στο χώρο.
Το 2014 όπου πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο, έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους και τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης έως και 36 μήνες με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το εφετείο και να εκδοθεί η απόφαση, ενώ οι συνολικοί μάρτυρες της υπόθεσης είναι 40.
Από πλευράς της θανούσης, την Πολιτική Αγωγή έχει αναλάβει ο κ. Βρίκος Ζήσης.
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου