Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ψυχικά υγιείς και πολιτικά άρρωστοι

"Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου" δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια δήλωση που θα ζήλευε και η Ελένη Λουκά.
Μετά το σάλο, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε άτυπα να ξεκαθαρίσει ότι η δήλωση του πρωθυπουργού δεν αφορούσε τον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε. Είναι άραγε κρίσιμο το ποιον ή ποια αφορούσε; Μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της πολιτικής επιχειρηματολογίας ενός πρωθυπουργού μια αναφορά στην ψυχική υγεία οποιουδήποτε;
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και προφανώς είχε πλήρη συνείδηση ότι αυτή ήταν μια δήλωση που θα έπρεπε να ανασκευάσει, αφού αυτή θα είχε πρώτα φτάσει στο κομματικό ακροατήριο του. Στα χρόνια των Αγανακτισμένων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλάκις πέσει τόσο χαμηλά, να μια ανατριχιαστική δήλωση του από τον Φεβρουάριο του 2012:
Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια» συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο,  τον κ. Βενιζέλο,  τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες,  αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο  Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν.
Είναι φοβέρα προβληματικό και εθνικά επικίνδυνο το να πιστεύει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι το πρόβλημα με τους πολιτικούς αντιπάλους του μπορεί να αναλυθεί με όρους ψυχιατρικούς. Μια ανάλυση που απλώς καταλήγει στο ότι "ο Σόιμπλε είναι κακός άνθρωπος" κυρίως δείχνει ότι στα πράγματα βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι συμβαίνει γύρω τους.
Αν οι σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου προσεγγίζονται με όρους "Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός", τότε καήκαμε...
parapolitiki.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταύρος Τσακυράκης

Όπως και να το σκεφτεί κανείς δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική ανοησία από τις επιθέσεις εναντίον του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι απεργάζονται το κακό μας σε τι αποσκοπούν οι επιθέσεις; Να τους τρομάξουν, να συσπειρώσουν τους εταίρους εναντίον τους, να αναγκαστεί η Μέρκελ να διώξει τον Υπουργό της; Πρόκειται για απερίσκεπτες μεγαλοστομίες με αποδέκτη ένα συνεχώς συρρικνούμενο στο εσωτερικό ακροατήριο, οι οποίες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απομονώνουν την κυβέρνηση και τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος23 Δεκεμβρίου 2016 - 1:12 μ.μ.

Και ο Στουρνάρας που φιλούσε το χέρι του Σόιμπλε δεν κατάφερα κάτι για τη χώρα. Για τον εαυτό του δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Μην το λες κατάφερε να σε κάνει να ζεις σε μια Ευρωπαική χώρα ακόμη. Τώρα αν το καταφέρει και ο Τσακαλώτος δεν ξέρω

Το Προφίλ μας