Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανεργία, ζητά η αυτοδιοίκηση

Την χρηματοδότηση ενός έκτακτου αναπτυξιακού προγράμματος στήριξης ,για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Δυτική Μακεδονία, ζητά από την Κυβέρνηση η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ)  Δυτικής Μακεδονίας.
Σε δηλώσεις της στην Κοζάνη, η Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ  και πρώην Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, υποστήριξε ότι «η υλοποίηση ενός τέτοιου χρηματοδοτικού προγράμματος είναι απαραίτητη, αφού λόγω και της μείωσης της παραγωγής του λιγνίτη, η περιοχή έχει πληγεί σαν να έχει υποστεί σεισμό».

 Στην διάρκεια της  χθεσινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Δυτικής  Μακεδονίας στην  Κοζάνη , έγινε αξιολόγηση  των προτάσεων σχετικά με την ανεργία, με βάση την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου «η πρόταση χρηματοδότησης θα απευθύνεται κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος», ενώ παράλληλα θα προτείνονται και άλλες μικρές δράσεις στην Δυτική Μακεδονία, για την τόνωση της απασχόλησης.
 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας